Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 12:32 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 14:34

İslam Memiş tarih verdi: Piyasalarda toparlanma başlayacak! Dolarda alım seviyesi için tavsiye...

ABD'de enflasyon verilerinin ardından piyasaların gözü Fed'in açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Dolardaki dalgalanma ve altındaki yatay seyri etkileyecek karar sonrası hareketlilik yaşanacağının altını çizen Finans Analisti İslam Memiş, toparlanma için tarih verdi. Doların haftaya sakin bir seyir ile başladığının altını çizen Memiş, "Perşembeden itibaren altın ve gümüşün ons fiyatında ve kripto paralarda toparlanmalar olur" ifadesini kullandı. Doların ise kritik seviyede olduğunu belirten Memiş, bu seviyelerden dolar alacaklar için tavsiyede bulundu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
İslam Memiş tarih verdi: Piyasalarda toparlanma başlayacak! Dolarda alım seviyesi için tavsiye...
İslam Memiş,Fed faiz toplantısı,Altın,Dolar,Euro,,Gümüş

Küresel piyasaların gözü Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) açıklanan son enflasyon verilerinin ardından Fed'in faiz kararına çevrildi. Dolardaki oynaklık, altındaki yataya seyir ve kriptodaki kırılmayı belirleyecek olan faiz kararı merak edilirken Finans Analisti İslam Memiş, kritik uyarılarda bulundu. Fed'in 75 baz puanla artış gerçekleştirme beklentisinin yüksek olduğunu belirten Memiş, yatırımcılar için alım seviyesinin de açıkladı.

Öte yandan piyasalar geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararının etkisinde seyretmişti.  Yurt içi piyasalarda ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı da etkili olmuştu. Bu gelişmeler çerçevesinde vatandaş haliyle “Dolar ve Euro kaç olacak?”, “Altın yükselişe devam edecek mi?”, "Bitcoin kaç olacak?" gibi sorulara cevap arıyor. TGRT Haber’de Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu. 

PERŞEMBEYE DİKKAT! BUNLAR TOPARLANACAK

Küresel piyasalar açısından kritik bir haftaya girildiğini vurgulayan İslam Memiş, piyasalarda Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımına gideceği beklentisinin hakim olduğunu söyledi. Memiş, doların haftaya sakin bir seyir ile başladığının altını çizerek “Özellikle Euro/dolar paritesi, altın ve gümüş altın ons fiyatlarında yatay bir seyir var. Brent petrolün fiyatı 101,55 dolar, yüzde 2,5’lik bir değer kaybı bulunuyor. Kripto paralarda özellikle Bitcoin 21.800 dolar civarında, yüzde 3’lük bir değer kaybı söz konusu. Piyaslarda yatay seyir hakim oalcak. Ancak fiyatlamalar daha önceden yapıldığı için perşembeden itibaren altın ve gümüşün ons fiyatında ve kripto paralarda toparlanmalar olur. Altın ons fiyatı 1.750-1.760 dolar seviyesine kadar devam eder, gümüşün ons fiyatındaki toparlanma 19 dolar seviyesinin üzerine yükselebilir” dedi. 

DOLAR 18 TL OLUR MU? 

Gram altın TL seviyesinin piyasada 1.000 TL seviyesini geçtiğine dikkat çeken Memiş, gram altının Kapalı Çarşıda, kuyumcularda ve bankalarda 1.000 TL üzerinden alındığını ve 997 TL’den de bozdurduğunu belirterek şunları söyledi:

“Dolar/TL kurundan destek alarak gram altın haftaya yükselişle başladı.  Dolar/TL kritik seviyesi 17.80 TL. Bu seviye yukarı yönlü kırılırsa dolarda 18 TL’den bahsedilebilir. 17-18 TL aralığından dolar almayınız. Euro/Dolar paritesi de ucuz, 1,02 bandında. Sterlin/dolar paritesi de 1,20 seviyesinde.” 

Memiş, 2 haftadır süren borsada pozitif ayrışmaya dikkat çekerek “Borsa yüzde 1’lik bir değer artışıyla haftaya başladı. Hem dolar hem de TL karşısında borsa ucuz” ifadelerini kullandı. 

BİTCOİN FED SONRASI 23-24 BİN ARASI OLABİLİR  

Kripto para yatırımcısına önerilerde  bulunan Memiş, şunları söyledi:

“Çarşambaya kadar piyasaları takip etmekte fayda var. Bitcoin, Fed’den sonra biraz daha toparlanmaya devam edecek. Biraz karışık seyirde işlemler gerçekleştirilecektir. Bitcoin’de ise 23 bin ile 24 bin dolar arasına bir toparlanma olabilir.” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...