Tgrt Haber
22 May 2022 09:37 - Güncelleme : 22 May 2022 10:08

22 Mayıs gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için tarih vererek uyarı: Dolar/TL kuru daha fazla dayanamaz, satan zarar edecek

Altın fiyatları haftanın ilk işlem günün öncesi merak ediliyor. Vatandaşlar istikrarsız piyasalarda zarar etmemek için güvenli limanlara yönelirken ''Gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet altını ne kadar? Altın yükselir mi düşer mi?'' sorusunun cevabını merak ediyor. İslam Memiş yatırımcıya ''Bu seviyede kalamaz. Ne altın ne dolar. Sakın satmayın'' uyarısında bulundu. İşte 22 Mayıs canlı altın fiyatları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Altın fiyatları Fed başkalarını açıklamaları, jeopolitik gerginlik ve dolar endeksine bağlı olarak hareketliliğini sürdürüyor.
islam memiş,,altın,fed
Altın fiyatları Fed başkalarını açıklamaları, jeopolitik gerginlik ve dolar endeksine bağlı olarak hareketliliğini sürdürüyor.

Dolar endeksi küresel piyasalarda 20 yılın zirvesini gördükten sonra düşüş eğilimine geçmesi altına talebi artırdı. Geçtiğimiz hafta 105 seviyelerini test ettikten sonra 103 bandına geriledi. Dolar/TL kuru doların uluslararası piyasalarda güçlenmesine bağlı olarak yükselirken beraberinde gram altını da taşıdı. Yatırımcılar yeni hafta öncesi altın fiyatları hakkında araştırma yapmaya yöneldi. Peki altın alınır mı satılır mı? 

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Gram altın geçtiğimiz hafta Fed başkanlarının şahin açıklamaları, dolar/TL kurundaki sert yükseliş ve ons altın etkisiyle dalgalı seyretti. Yatırımcılar karışık ve puslu havalarda elindeki varlıkları korumak için ''Gram altın ne kadar?'' sorusunun cevabına odaklandı.

Emtia analisti Vipul Srivastava ''Yükselen enerji fiyatları, enflasyona karşı bir önlem olarak altın talebini yeniden körükleyebilir ve fiyatları yukarı yönlü ateşleyebilir. Avrupa Birliği'nin Rusya'dan petrol ithalatına ambargo koyma olasılığı ve Çin'deki karantina kısıtlamalarını gevşetmesi petrol fiyatına ve talebine daha fazla destek sağlayabilir'' ifadelerini kullandı. Peki gram altın ne kadar? 

22 Mayıs Pazar gram altın 945 TL seviyesinde. 

22 Mayıs gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için tarih vererek uyarı: Dolar/TL kuru daha fazla dayanamaz, satan zarar edecek

CANLI ALTIN FİYATLARI 

Altın fiyatları Fed başkanı Powell’in açıklamaları sonrası baskılanma süreci haftanın son işlem gününde yükseliş trendine döndü. Yatırımcılar piyasaların kapalı olduğu Pazar günü yeni hafta altın fiyatları hakkında araştırma yapmaya başladı. Altın Fed başkalarının sert açıklamaları ve faiz artırım sürecine dair açıklamaları ile baskılanma etkisini taşımaya devam ediyor. Dolar endeksinin gerilemesine bağlı olarak ons altın yükselirken yatırımcılar güncel altın fiyatları hakkında araştırma yapmaya başladı. İşte 22 Mayıs canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,533 TL alış, 1,564 TL satış
  • Yarım altın: 3,065 TL alış, 3,128 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,121 TL alış, 6,233 TL satış
  • Ons altın: 1.8426 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

İSLAM MEMİŞ ALTIN TAHMİNİ 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatları için ‘’Haziran’a dikkat. Düşüşler sizi yanılmasın. Makas aralığı size kar ettirmez’’ uyarıları yaptı. Dolar/TL kuru ve altın için yeni hedefini şu sözlerle açıkladı: 

''Uluslararası piyasalarda dolar endeksinin yükselmesine rağmen yurtiçinde dolar fiyatı hala baskılanıyor. Dolar endeksinin yukarı yönlü ataklarına dayanamayacak bir dolar/TL kuru var karşımızda. Temmuz aylarında yeni zirveler göreceğiz. Dolar/TL kurundaki yükseliş gram altın fiyatlarına da yansıyacak.''

''Altın fiyatında düşüşler sahte. Yatırımcılara önerim günlük işlemleri bir kenara bırakarak haziran ve temmuz ayında bekleyerek ve gözlemleyerek varlıklara sahip çıkmak. Ekranlarda görülen fiyatlar gerçeği yansıtmıyor. Gram altın TL seviyesi ekranlarda 940 olsa da serbest piyasada 953 TL’den yatırımcısı ile buluşuyor.''

Yılsonu dolar tahmini sorularına ise ''Dolar/TL kuru daha fazla dayanamaz. Dolar için net bir rakam vermek istemiyorum ancak Mayıs ve Haziran ayında siyasi gerginlikler artacak. Buna bğalı olarak hem altın hem de dolar fiyatında Temmuz'da yeni ataklar gelecek. Önümüzdeki 3 ay satan zarar eder'' dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...