Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ocak 2022 12:53

Altın fiyatında şok düşüş! İslam Memiş kritik seviyeyi açıkladı

ABD tahvil faizlerindeki yükseliş ons altın fiyatını 30 dolar birden düşürdü. Piyasalar şok etkisi yapan düşüş "Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi?" sorusunu bir kez daha yatırımcının gündemine taşıdı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Gram altın fiyatı yıl sonu ne kadar olur?" sorusunu cevaplarken yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu.

Altın fiyatında şok düşüş! İslam Memiş kritik seviyeyi açıkladı
FED kararları,Ons altın fiyatları,Altın fiyatı düşer mi yükselir mi

Ons altın fiyatı, ABD tahvil faizinin yükselmesiyle birlikte 30 dolar birden düştü. Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) atacağı adımlar beklenirken ons altın fiyatındaki ani düşüş piyasalarda ve yatırımcı üstünde adeta şok etkisi yaptı. Güne düşüşle başlayan altın fiyatları şu an toparlanma yönünde bir eğilim gösteriyor. Peki altın fiyatı düşecek mi yükselecek mi? Gram altının fiyatı 500 TL olur mu? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber’de yorumladı. 

ALTIN FİYATI İÇİN KRİTİK SEVİYE 1830 DOLAR

Altının düşüş trendine girdiğini söylemek için erken olduğunu belirten İslam Memiş, bunun için ayın sonundaki Amerikan Merkez Bankası faiz kararlarını görmek gerektiğine işaret etti. Ons altının direnç seviyelerinin aşağıda 1790 dolar, yukarıda ise 1845 dolar olduğunu kaydeden Memiş, “Dün ABD tahvil getirilerinde yüzde 4 oranında bir artış yaşandı. Beraberinde Dolar endeksi hızlı bir yükseliş yaptı. Dolayısıyla ons altın fiyatının 1800 seviyesine çekildiğini gördük. Ancak ons altın, 1830 dolar seviyesinde kapanırsa yükselişini 1860 seviyesine çıkarabilir” dedi. “Genel görüşüm pozitif yönde” diyen Memiş, bu beklentisinin devam etmesi için ons altının 1835 dolar seviyesinin üzerinde kapanış yapması gerektiğini kaydetti. Memiş, dolar ve Euro’da üç ay boyunca dalgalı seyrin devam edeceğinin altını çizdi.

Altın fiyatında şok düşüş! İslam Memiş kritik seviyeyi açıkladı

GRAM ALTIN 2022 SONUNDA 1450 TL

“Gram altın 500 TL’yi bulur mu?” sorusunu da cevaplayan Memiş, bu durumun imkansız olduğunu belirterek “Şayet böyle bir şeyin olması için ons altının 1500 Dolar seviyelerinde olması ve sabit kalması gerekiyor. Yani Dolara bağlı. Bu ihtimali çok zayıf görüyorum. Gram altının fiyatını, TL değerinde en dip seviyesini 600 TL civarında kabul etmeliyiz. Yukarı direnç seviyesi ise 800 TL’dir. 2022 yılında gram altının yukarı yönde hareket etme ihtimalini yüksek görüyorum. Gram altının yılsonundan 1450 TL seviyelerinde olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...