Tgrt Haber
26 Haziran 2022 15:43 - Güncelleme : 26 Haziran 2022 15:54

İslam Memiş'ten altında 'Boğa piyasası geliyor' yorumu: BDDK sonrası bu seviyeye dikkat!

BDDK’nın Cuma günkü kararı altında sert gerilemeye neden oldu. 1022 TL civarında seyrederken ani darbe yiyerek yaklaşık yüzde 5 gerileyen gram altında gözler yeni hafta gelecek seviyelere çevrildi. İslam Memiş, BDDK kararı sonrası oluşan seviyeleri değerlendirdiği son yorumunda ons tarafında boğa piyasası yaşanacak diyerek 1000 TL altındaki fiyatların uzun ömürlü olmayacağını söyledi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber, BTC Haber
İslam Memiş'ten altında 'Boğa piyasası geliyor' yorumu: BDDK sonrası bu seviyeye dikkat!
altın

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Cuma günü saat 20:00 civarında yaptığı açıklamalar şirketlerin ticari kredilerinde yeni bir düzenlemeye gitti.

Son zamanlarda ivmesi hızlanan liralaşma stratejisinde yeni bir adım atan BDDK, 15 milyon TL’yi aşmayan değerde döviz varlığı olan şirketlere kredi kullanım yoluyla döviz varlıklarını bu miktar üzerine çıkarmalarını engelledi.

BDDK kararıyla birlikte altın dolar ve euro’da sert gerilemeler görüldü. Gram altın 967 TL’ye kadar düştü. Yaşanan sıkı depremin ardından altın yatırımcıları ve altın alacaklar pazartesi gününde piyasaların açılmasından itibaren gelecek hareketleri merak ediyor.

BOĞA PİYASASI GELİYOR

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son analizinde BDDK hamlesini değerlendirdi. Memiş, oluşan fiyatların alım fırsatı getirdiğini belirterek “şimdi boğa olma zamanı” dedi.

“BDDK, TL ihtiyacın varsa dövizi sat diyor.” diyen Memiş, hem kurdan kazanma, hem TL’nin değer kaybetmesine sevinme devrinin kapandığını vurguladı.

Yıla 775 TL’den başlayan gram altının, 1.020 TL’ye yükselerek 6 ayda 245 TL kazandırdığına dikkat çeken Memiş, yeni seviye tahminlerini açıkladı.

Cuma günü 967 TL’ye kadar düşen altın buradan hızla yükselerek 991,38 TL’ye geldi. İslam Memiş, altının bugüne kadar dolar/TL kurundan destek gördüğünü belirtti.

Memiş, “altın ve gümüş fiyatları için artık ons tarafında boğa piyasasına hazır olmak gerektiğini düşünüyorum.” diyerek son analizinde daha yüksek fiyatlar tahmin ettiğini açıkladı.

İSLAM MEMİŞ ALTINDA KRİTİK SEVİYELERİ AÇIKLADI

Gerilemelerin orta ve uzun vade için alım fırsatı olacağının altını çizen İslam Memiş, “altının ons fiyatında 1.780-1.880 dolar aralığı kalıcı olmayabilir ve yerini 1.880-1.980 dolar aralığına bırakabilir. Altının gram fiyatında 950-1.000 lira aralığı kalıcı olmayabilir ve yerini 1.050-1.200 lira aralığına bırakabilir.” yorumunda bulundu.

İslam Memiş gümüş yorumunda da ons fiyatında 20,60-21,60 dolar aralığının kalıcı olmayabileceğini belirterek yerini 23,80-24,80 dolar aralığına bırakabileceğini söyledi. Uzman isim, “gümüşün gram fiyatında ise 10,90-11,40 TL aralığı kalıcı olmayabilir ve yerini 12-14 TL aralığına bırakabilir.” dedi.

İslam Memiş, süreçte, kısa vadeli gerilemelerin kademeli alım yapmanın “Eylül’de başlayacak Ekim ve Kasım’da şiddetlenecek fırtınaya hazırlık için iyi olacağını” söyledi.

Kaynak: TGRT Haber, BTC Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...