Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 14:52 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 13:48

İslam Memiş'ten araba alacaklara 'ÖTV' uyarısı: Yıl sonunu bekleyin

ABD'de açıklanan son enflasyon rakamlarının yüksek çıkmasının ardından piyasaların gözü Fed'in açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Dolar kurunda yaşanan dalgalanma ve altındaki stabil durumu etkileyecek karar sonrası hareketlilik yaşanacağının altını çizen Finans Analisti İslam Memiş, Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV düzenlemesini de değerlendirdi. Araç fiyatlarının yüksek olduğunu hatırlatan ve alınan bu kararla ÖTV indirimlerinde sık gelişmeler görüleceğini kaydeden Memiş, "Bugünkü değerlerden araba almayın, yılın son çeyreğini bekleyin" önerisinde bulundu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
İslam Memiş'ten araba alacaklara 'ÖTV' uyarısı: Yıl sonunu bekleyin
Fed,Altın,Dolar,Euro,İslam Memiş,Faiz kararı

Küresel piyasaların gözü Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) açıklanan son enflasyon verilerinin ardından Fed'in faiz kararına çevrildi. Döviz kurundaki dalgalanma, kripto paralardaki hafif yükseliş ve altındaki yatay seyiri belirleyecek karar öncesi değerlendirmelerde bulunan Finans Analisti İslam Memiş, ÖTV düzenlemesini de yorumladı. alınan bu kararla ÖTV indirimlerinde sık gelişmeler görüleceğini kaydeden Memiş, "Bugünkü değerlerden araba almayın, yılın son çeyreğini bekleyin" tavsiyesinde bulundu.

'BUGÜNKÜ DEĞERDEN ARABA ALMIYORUM'

Özel Türketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Memiş, “Sıfıra iner mi?” sorusunu şöyle cevapladı: “Koşullara göre değişir. Otomotivde 2021-2022’nin yarısına kadar fırsatçılık vardı ve bu durum toplumu gerdi. Özellikle ilk kez araba alacaklar mağdur oldu. Her önüne gelen galerici oldu ve kriz fırsatçılığı yapıldı. Mağdur kişiler şikayetçiydi ve hükümet buna sessiz kalmadı. Dünya otomotiv firmalarının CEO’ları Türkiye’ye geldi ve bu kişilerle pek çok başlık konuşuldu. Araç fiyatları yüksek, ikinci el piyasasında durgunluk var. Cumhurbaşkanının aldığı bu karar ile ÖTV indirimlerinde sık gelişmeler göreceğiz. ÖTV indirimlerini yılın son aylarında bekliyorum.”

Memiş, ikinci el arabaların sıfır arabalardan daha yüksek fiyatlara olmasının mantıklı olmadığını kaydederek “Vatandaş sıfır araç için sırada. Bugünkü değerlerden araba almıyorum, yılın son çeyreğini bekleyin” önerisinde bulundu.

FED SONRASI PİYASALAR HAREKETLENECEK 

Fed, yarın akşam piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıklayacak. Fed öncesinde dolar ve emtia fiyatlarının sakin seyrettiğine dikkat çeken Memiş, Fed’in olası 75 baz puanlık faiz artırımının piyasalar tarafından fiyatlandığını belirterek şunları söyledi:

“Fed 75 baz puanlık faiz artırımını yaptıktan sonra emtia ve kripto para piyasasında bir toparlanma bekliyorum. Özellikle altının ons fiyatı 1.760 dolar, devamında ise 1.800 dolara kadar bir toparlanma olabilir. Bitcoin 24 bin doları bulabilir. Euro/dolar paritesi de değer kazanabilir. Beklentiler satın alındığı için fiyatlar toparlanacak.” 

MEMİŞ’TEN YATIRIMCIYA TAVSİYE: EYLÜL’E HAZIRLIK YAPIN 

Yatırımcılar son bir yıldır kaygan zeminde ilerleyen piyasalardan dolayı riskli dönemlerden geçiyor. Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Memiş, şunları söyledi:

“Alırım satarım düşüncesinden çıkmak gerekiyor. Oyuncu değil yatırımcı olsunlar. Elinizdeki varlıklara sahip çıkın. Eve ihtiyacınız varsa ev alabilirsiniz, torağınız yoksa toprak alabilirsiniz. Yatırımcı Eylül ayına hazırlık yapılmalı. Küresel finans sistemi tıkandı. Enflasyonla mücadele kolay olmayacak. Zenginlik hayali yerine paramı enflasyona karşı nasıl korurum, diye düşünmek lazım. Yatırımcılar uzun vadeli düşünsünler.” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...