Tgrt Haber
05 Ocak 2022 14:38

İslam Memiş'ten çarpıcı yorum! Yatırım sepetine neden İngiliz Sterlini eklenmeli?

Yeni sistemin ekonomiye olumlu yansımaları devam ediyor. TL mevduat hesaplarında 91.5 milyar liralık bir hacme ulaşıldı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu durumun piyasalara nasıl yansıyacağına ve önümüzdeki aylarda Türkiye ekonomisinin seyrine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

İslam Memiş'ten çarpıcı yorum!  Yatırım sepetine neden İngiliz Sterlini eklenmeli?
İslam Memiş,Dolar yükselecek mi,İngiliz Sterlini

Doların ani yükselmesi nedeniyle yeni ekonomik sisteme geçen Türkiye, meyveleri toplamaya başladı.  Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı TL mevduat hesaplarında 91.5 milyar liralık bir hacme ulaşıldığını açıklayarak “bu dönem herkesin kazandığı bir dönem olacak. Rahat olun" dedi. Bakan Nebati’nin açıklaması piyasaları nasıl etkiledi, gelecekte mevduat hesaplarında artış ne kadar olacak? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekonomi piyasalarındaki son duruma ve önümüzdeki aylarda Türkiye ekonomisinin seyrine ilişkin çarpıcı yorumlar yaptı. 

MART'A KADAR KRİTİK 

Yeni sistemle kur ataklarının önüne geçildiğini vurgulayan Memiş, önümüzdeki 3 ay boyunca kur ataklarının biraz daha kontrol altına alınacağını söyledi. Önümüzdeki aylarda Türkiye’nin ekonomide rahatlama sürecine gireceğini belirten Memiş, “Mevsim değişikliğine bağlı olarak turizm gelirlerinde artış olacak. Yine ihracatta da rekor bir artış söz konusu. Türkiye’ye ciddi bir Döviz girdisi olacak. Bu da Merkez Bankasının elini rahatlatacak. Bu süreçte hem devlet hem de millet kazanmış olacak” dedi. 

İslam Memiş'ten çarpıcı yorum!  Yatırım sepetine neden İngiliz Sterlini eklenmeli?

YATIRIM SEPETİNE İNGİLİZ STERLİNİ!

Memiş, 2022 yılında en fazla değeri artan para birimi Dolar’ın ardından İngiliz Sterlini olacağının altını çizdi. Bugüne bile bakıldığında İngiliz Sterlini/TL kurunda artış yaşandığını belirten Memiş, “2022’de 1 İngiliz Sterlini TL karşılığında parite destekli fiyatı 28-30 TL’ye kadar çıkabilir. Birleşik Krallık, Avrupa Birliği'nden ayrıldı. Bu yüzden İngiltere’de enflasyon az hissediliyor” dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...