Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 20:00 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 23:38

İslam Memiş'ten yatırımcılara yarına özel uyarı: Dolarda ters köşe olmayın

Fed, para ve altın piyasaların gözünü diktiği faiz kararını açıkladı. Beklenen 75 baz puan faiz artırımı gerçekleşti. Fed'in faiz kararından sonra yurt içi piyasalarda altın, dolar ve Euro yükselişe geçti. Bu gelişmeler yaşanırken yatırımcı Fed faiz kararından dolar, altın ve kripto paraların nasıl etkileneceğini merak ediyor. Finans Analisti İslam Memiş, yarına özel yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
İslam Memiş'ten yatırımcılara yarına özel uyarı: Dolarda ters köşe olmayın
dolar,altın,Euro,İslam Memiş,Fed,Faiz,Enflasyon

Amerikan Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Geçtiğimiz aylarda faiz artırarak enflasyonun yanı sıra altın ve gümüş gibi emtiaları baskılayan Fed’in bu ay 75 baz puanlık bir faiz artırımına gitti.

Öte yandan yarın ABD büyüme rakamlarının açıklanması küresel piyasaların kilitlendiği diğer bir faktör.  Tüm bu gelişmeler kapsamında bugün dolar, Euro ve gram altın iç piyasalarda yükseliyor, küresel piyasalarda ise daha çok yatar bir seyirde devam ediyor. Vatandaşın gündeminde faiz kararından özellikle dolar ve altının nasıl etkileneceği sorusu yer alıyor.  Dün “Fed sonrasında piyasalar hareketlenecek” uyarısında bulunan Finans Analisti İslam Memiş, TGRT Haber’de yatırımcılara kritik tavsiyelerde bulundu. 

DOLAR İKİNCİ DİRENÇ SEVİYESİNİ ZORLUYOR

İslam Memiş, Fed 75 baz puan faiz artırarak enflasyonla mücadelesini sertleştireceğini söyledi. “Piyasalar tarafından 75 baz puanlık faiz artırımı fiyatlandı” diyen Memiş, “Beklentiler daha önceden satın alındığı için piyasalar dar bant aralığında sıkıştı” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Küresel piyasalarda sakin ve yatay bir seyir var. Ancak dolar/TL kurunda 17.80 TL üzerinde ataklar görüyoruz. Bu ikinci direnç seviyesini gündeme getiriyor. Fed’in faiz kararından ziyade ABD’deki büyüme rakamları oldukça önemli. Hem bugün hem de yarın küresel piyasalarda dalgalı seyrin hakim olacağını düşünüyorum. Ancak bu yatırımcıyı şaşırtmalı.” 

ALTIN, GÜMÜŞ VE BİTCOİN TOPARLANACAK! DOLARDA TERS KÖŞE OLMAYIN 

Fed’in Mart ayından beri faiz artırmasına rağmen ABD enflasyon rakamlarında bir düşüş yaşanmadığına dikkat çeken Memiş, faiz artırımının ve bol likiditenin küresel piyasalar açısında tehdit oluşturduğunu söyledi.  Memiş, “Bugün ve yarınki Fed toplantılarından bir sürpriz gelmez. Ancak yatırımcılar ters köşe olmamalı. Fed faiz artırımına gidip dolar uçacak diyenler ters köşeye yatabilir. Dolardan uzak durulması gerekiyor. Özellikle dolar karşısında değer kaybeden Euro ve Sterlin, altın, gümüş ve kripto paralarda toparlanmalar olabilir. Bu yüzden bugün ve yarın dalgalı piyasalardan dolayı korkuyla hareket edilmemeli” ifadelerini kullandı. 

Memiş, Fed’in piyasalara parmak salladığını kaydederek şunları söyledi:  

“Halen dolar en güçlü para birimidir, demek istiyorlar. Fed faiz artırırken bozulan piyasalar düşürürken de bozulacak.”

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...