Tgrt Haber
02 Aralık 2021 06:52

20 milyarlık paketin detayı belli oldu: Faizsiz kredi kimlere verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 20 milyar liralık destekte detaylar belli oldu. Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, 5 kamu bankası tarafından her yeni istihdama 100 bin TL kredi verileceğini duyurdu.

20 milyarlık paketin detayı belli oldu: Faizsiz kredi kimlere verilecek?
faizsiz kredi,,ekonomi,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 20 milyar liralık destekte detaylar belli oldu. Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, 50’nin altında istihdamı olan KOBİ’lere her yeni istihdam için KGF kefaletiyle 100 bin lira kredi verileceğini söyledi. Kredilerin 5 kamu bankası tarafından yürütüldüğünün bilgisini veren Özegen, şunları kaydetti:

6 AY ÖDEMESİZ 24 AY VADE

Kredi 6 ayı ödemesiz, toplam 24 ay vadeli olacak. İşletmeler 12 ay sonunda bankaya kaç yeni istihdam sağlayacağını bildirecek. Banka dosyayı bize gönderecek, biz de İŞKUR’a. 12 ayın sonunda da hem işçi hem işveren payları SSK primleri ve vergiler iade edilecek. Özegen, ilk etapta 50 bin kişilik ilave istihdam öngörüldüğünü, proje tamamlandığından da istihdamın 125 bine ulaşmasını hedeflediklerini dile getirdi.

YATIRIMLARA 7 PUAN FAİZ İNDİRİMİ

İmalata Dayalı İthal İkamesi Destek Paketi’nin de 3, 4, 5 ve 6’ncı teşvik bölgelerinde yatırım yapmak isteyen, ihracatı destekleyecek, kapasitesini artırmak için yeni yatırım ihtiyacı hisseden işletmelere yönelik olduğunu söyleyen Özegen, bu yatırımlar için 7 puana kadar faiz indiriminin de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanabileceğini belirtti.

Özegen ayrıca KOBİ’lerin 38 milyon liraya kadar yatırım kredilerinde yüzde90’akadar, büyük ölçekli işletmelerin de 294 milyon liraya kadar yatırım kredilerinde yüzde 85’e kadar kefalet verdiklerini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...