Tgrt Haber
25 Mart 2016 14:30

İspanya, turistlerden vergi alacak

Turistlere yönelik yaptırım kararlarına bir yenisini ekleyen İspanya, Mayorka, İbiza, Menorka ve Formentere adalarını ziyaret edecek turistlerden yaklaşık 2 Euro vergi alacak. 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yasa, 16 yaşından büyük turistleri kapsayacak.

İspanya, turistlerden vergi alacak
ibiza, ispanya, tatil

Yılda 70 milyona yakın turist ağırlayan İspanya turistlere yönelik yaptırım kararlarına bir yenisini ekledi. Geçtiğimiz ay Mayorka adasında plajlarda ve caddelerde alkol kullanmayı yasaklayarak gündeme gelen İspanya, bu kez de Mayorka, İbiza, Menorka ve Formentere adalarına gidecek her turist için yaklaşık 2 Euro vergi alacak. 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yasa 16 yaşından büyük turistleri kapsayacak. Kış sezonunda ise alınacak vergide yüzde 50’lik bir indirim uygulanacak. Alınan kararla, yıllık 80 milyon Euro gelir elde edilmesi ve bu gelirin de adaların altyapısında kullanılması bekleniyor.
Mayorka Otelciler Birliği (FEHM) ise kararı protesto ederek, kararın adalardaki otellerin küresel rekabet gücünü etkileyeceğini kaydetti. FEHM, alınan yanlış karardan bölge özek yönetiminin geri adım atmasını istedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...