Tgrt Haber
29 Aralık 2021 16:49

İspanyol dergisi yazdı: Türkiye 2030'da en zengin 5'inci ülke olacak

İspanya ekonomi dergisi Muy&Negocias Economia, gelecekten en gelişmiş ekonomiye sahip olacak 5 ülkeyi açıkladı. Yayınlanan listede Türkiye’ye de yer verildi.

İspanyol dergisi yazdı: Türkiye 2030'da en zengin 5'inci ülke olacak
Türkiye,Dergi,İhracat,Büyüme

İspanya’nın en önemli ekonomi dergilerinden biri olan Muy&Negocias Economia, 2030 yılında dünyanın en zengin olabilecek ülkeleri sıraladı. 5 ülkenin yer aldığı listede Türkiye’ye de yer verildi. Yazıda Türkiye ekonomisinin uzun bir durgunluk döneminden sonra etkileyici bir toparlanma sürecine girdiği ve Türkiye’nin GSYİH'si iki trilyon avroyu aştığı belirtildi.

TÜRKİYE ÇOĞU ÜLKEYİ GERİDE BIRAKACAK

2030 yılına kadar bazı gelişmekte olan ülkelerin genç nüfusunun gittikçe azalacağı ve bunun büyük sıkıntılara neden olacağı belirtildi. Yazıda ek olarak Türkiye’nin ise genç ve dinamik nüfusuyla çoğu ülkeyi geri bırakmaya hazır olduğu belirtildi.

Türkiye dışında ilk 5'te yer verilen diğer ülkelerse; Çin, Hindistan, ABD ve Endonezya oldu.

İşte listede yer alan diğer ülkeler; 

ÇİN

IMF, ABD ile olan ticaret savaşı ve koronavirüsün neden olduğu iç talepteki düşüş nedeniyle Çin'in büyüme beklentilerini azaltmış olsa da, ülkenin büyümesinin kısa sürede istikrar kazanması ve önümüzdeki yıllarda yüzde 6'ya ulaşması bekleniyor. 2030 yılına kadar Çin, muhtemelen dünyanın en büyük ekonomisi olarak konumunu sağlamlaştırmış olacak.

HİNDİSTAN

Hindistan'ın sürekli büyüyen işgücü, belirli ekonomik reformlar ve yatırımlarla birleştiğinde, ulusun maliyesi için harikalar oluşturacak gibi görünüyor. Aslında Hindistan, Çin'den sonra ikinci olan gerçek bir ekonomik süper güç olma yolunda ilerliyor.

İspanyol dergisi yazdı: Türkiye 2030'da en zengin 5'inci ülke olacak

ABD

ABD'nin güçlü ekonomisi, döviz kurunda GSYİH açısından hala dünyanın en büyüğü olmasına rağmen, şu anda dünyanın en önemli ikinci ekonomisidir. Başkan Trump'ın ABD'nin küresel ekonomideki baskın konumunu sürdürme çabalarına rağmen, ülke 2030'da hegemonik konumunu kaybedecek.

ENDONEZYA

Şu anda, ülke ekonomisi GSYİH açısından dünyanın yedinci büyük ekonomisidir. Bununla birlikte, 2030 için tahmin Endonezya'nın küresel olarak dördüncü sıraya ulaşmasıdır.

İspanyol dergisi yazdı: Türkiye 2030'da en zengin 5'inci ülke olacak

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...