Tgrt Haber
26 Aralık 2014 07:59

İstanbul’a devasa park geliyor

Dünyanın sayılı parkları arasında bulunan New York’taki Central Park’tan bile büyük şehir ormanı İStanbul Elmalı Gölü çevresinde kuruluyor.

İstanbul’a devasa park geliyor
istanbul, central park, İStanbul Elmalı Gölü,

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından dünyanın en büyük şehir parkları arasına girecek olan Elmalı Şehir Ormanı İstanbul’da kuruluyor. Elmalı Gölü çevresinde bulunan 8 bin 780 dekar alan üzerine kurulacak olan proje ile meşe, kızılçam, sahil çamı ve fıstıkçamı ağırlıklı olan mevcut orman dokusu zenginleştirilerek peyzaj değeri yükseltilecek. Şehir ormanının kapladığı alanın bir bölümü mesire alanı olarak vatandaşların kullanımına uygun hale getirilecek. Dünyanın sayılı parkları arasında bulunan New York’taki Central Park, San Francisco’daki Golden Gate Park, Viyana’daki Wiener Prater, Paris’teki Bois de Boulogne parklarından daha büyük bir alana kurulacak Elmalı Şehir Ormanı, dünyanın en büyük şehir ormanlarından biri olacak.
KUŞ GÖÇLERİ İZLENEBİLECEK
 Parka ayrıca  yüzde 80’i tamamlanan suni bir gölet yapılıyor. Şehir ormanındaki yüksek noktalara inşa edilecek olan kuş gözlem kulelerinden göç sırasında kuşları izlemek mümkün olacak. Kaynak: Güneş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...