Tgrt Haber
30 Eylül 2021 18:21

İstanbul'da deniz taksi ücretleri netleşti

İstanbul'da deniz taksi ücretleri netleşti. 10 yolcu taşıyacak deniz taksilerinin açılış ücreti 100 TL olarak belirlendi. Uygulama üzerinden çağrılacak olan deniz taksinin ücreti gidilen mile göre artış gösterecek.

İstanbul'da deniz taksi ücretleri netleşti
DENİZ TAKSİ,,ÜCRET,,ULAŞIM,,İBB,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı 453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantı sonucunda İstanbul trafiğinde araç kullanımını azaltması, deniz yolunun kullanımını ise artırması beklenen deniz taksilerinin açılış ücreti netleşti.

AÇILIŞ ÜCRETİ 100 TL

Toplum Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan teklif sonras, Şehir Hatları için açılış ve ilk mil için 100 TL olması oy birliğiyle kabul edildi. 1-4 mil arası mil başına 75 TL, 4-8 mil arası mil başına 60 TL, 8 mil sonra mil başı 48 TL ödenecek. Mavi Marmara, Turyol ve YUPİ Deniz Taksi'nin işleteceği taksiler de bu ücret tarifesini kullanacak.

Toplantıda ayrıca tsunami tahliye yollarının işaretlenmesi, tahliye yollarına yönlendirici tabelaların yerleştirilmesi ve tsunami acil durum bilgilendirme panolarının tesisi projesi teklifi de kabul edildi.

EN FAZLA 10 YOLCU TAŞIYACAK

Haliç Tersanesi’nde üretilen 50 adet deniz taksisinin 8'i kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. 10 yolcu kapasiteli deniz taksilerde bir kaptan ve bir gemici olmak üzere toplamda 2 personel yer alacak. Bu personeller arasında kadın denizciler de bulunacak.

MOBİL ÇAĞRI SİSTEMİ

Deniz taksileri kullanmak isteyenler mobil uygulama üzerinden çağrıda bulunacak. İlk etapta 98 iskeleden çağrı yapılabilecek. Daha sonra uygulama genişletilerek yolcuların istenilen yerden inip binmesine imkan sağlanacak. Altı ay sonra, paylaşımlı taksi dolmuş modeline geçilecek.

Tamamen yerli olarak üretilen deniz taksiler çevreci özelliği ile de dikkat çekecek. Mil başına 3 litre yakıt tüketecek deniz taksilerden beş tanesi elektrikle çalışacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...