Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2022 16:46 - Güncelleme : 23 May 2022 18:21

Son dakika! İstanbul'da öğrencilere büyük müjde: Ulaşım zammı geri çekildi

Son dakika haberi: İstanbul'da ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 40 zammın büyük tepki çekmesinin ardından AK Parti ve MHP, öğrencilerin zamdan muaf tutulmasını istemiş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu kararı veto etmişti. Cumhur İttifakı'nın zammın çekilmesi konusunda geri adım atmaması üzerine karar, bugünkü UKOME toplantısında ısrar karar olarak mecliste kabul edildi ve öğrenci abonman ücretine yapılan zam geri alındı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Son dakika! İstanbul'da öğrencilere büyük müjde: Ulaşım zammı geri çekildi
istanbulkart,ulaşım,zam

Meclis 2'nci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı Başkanlığında toplanan mecliste öğrenci aylık abonman ücretlerinden 6 Nisan'daki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında yapılan yüzde 40'lık ulaşım zammından muaf tutulmasını sağlayan karar AK Parti ve MHP grubunun oluşturduğu Cumhur İttifakı tarafından ısrar karar olarak mecliste kabul edildi. 

Böylece tek basımlık elektronik bilet ücreti olan 3,72 TL sabit kalırken, 109 liraya çıkarılan abonman ücreti ise 78 liraya düşürüldü.

TEVFİK GÖKSU DUYURDU

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, alınan kararı sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

"İBB Başkanı VETO etmişti, bizler ısrar kararla meclisimizden tekrar geçirdik. Öğrenci abonmanlarına yapılan yüzde 40 zammın geri alınarak İETT’nin sübvanse edilmesi teklifimizi İBB AK Parti ve MHP Grupları olarak meclisimizde kabul ettik. İstanbullu öğrencilerimize hayırlı olsun."

İSTANBUL'DA ÖĞRENCİLERE ULAŞIM ZAMMI GERİ ÇEKİLDİ Mİ?

Öğrenciler kabul edilen madde ile abonmanllığı zamsız olarak kullanmaya başlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu daha önce Nisan ayında alınan öğrenci ücretlerinden zamlarının geri çekilmesi kararını veto etmişti.

https://twitter.com/mt_goksu/status/1528730383323480066

İSTANBULKART ÖĞRENCİ, ABONMAN NE KADAR OLDU?

  • Öğrenci elektronik bilet ücreti 3,72 TL'de kalırken,
  • Öğrenci abonmanı ise 109 liradan 78 liraya düşürüldü.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 40'lık ulaşım zammından öğrencilerin muaf tutulması için 11 Nisan'da verdiği teklif, komisyondan gelmesiyle 109 TL'ye yükselen aylık öğrenci abonman ücretinin 31 TL'lik zam farkının İBB tarafından sübvanse edilerek öğrencilerden eski tarifede olduğu gibi 78 TL alınmasına devam edilmesi 14 Nisan'da karara bağlanmıştı. Ayrıca öğrenci İstanbulkart'a sahip öğrenciler için 6 Nisan tarihinde yapılan yüzde 40'lık zamla 2,67 TL'den 3,74 TL'ye yükseltilen tek geçiş ücretinin zam öncesi tek geçiş ücreti olan 2.67 TL olarak uygulamaya devam edilmesine karar verilmişti.

AK Parti ve MHP gruplarının önerisiyle öğrencilerden zammın muaf tutulmasını öneren teklif hakkında CHP ve İYİ Parti tarafından oluşturulan Millet İttifakı üyeleri set tepki göstermişti. Yapılan oylamada CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri, öğrencilerin yüzde 40'lık zamdan muaf tutulması teklifine hayır oyu verdi. Ancak mecliste çoğunluğu bulunan Cumhur İttifakının evet oylarıyla teklif oy çokluğuyla kabul edilmişti.

 

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...