Tgrt Haber
12 Ağustos 2021 11:54

İşte Kripto tosuncuk Fatih Özer'in hesap cüzdanı: Tam 11 milyar TL

Yaklaşık 400 bin kişiyi mağdur eden ve kırmızı bültenle aranan Thodex’in kurucusu Fatih Özer’in Bitcoin cüzdanına TGRT Haber ulaştı. Bilmedikleriniz programında ekrana getirilen hesap cüzdanına göre Özer’in toplam 27 bin 714 Bitcoini bulunuyor. TL karşılığı ise 11 milyar 710 milyon...

İşte Kripto tosuncuk Fatih Özer'in hesap cüzdanı: Tam 11 milyar TL
thodex,fatih özer,kripto parsa,bitcoin

TGRT HABER | ÖZEL

Yaklaşık 400 bin kişinin mağdur olduğu Kripto para borsası Thodex vurgununda sular durulmuyor. TGRT Haber, soruşturma kapsamında kırmızı bültenle aranan şirketin kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in Bitcoin cüzdanına ulaştı. Erol Köse ve Sevda Türküsev'in sunduğu programda ekrana geterilen hesap cüzdanına göre, Fatih Özer’in yurt dışına kaçmadan önce 11 milyar TL'si bulunuyordu. Özer’in hesabında 27 bin 714 bitcoin olduğu öğrenildi. Bitcoinlerin şu anki piyasa değerinin 1,2 milyar ABD dolar yani 11 milyar TL.

İşte Kripto tosuncuk Fatih Özer'in hesap cüzdanı: Tam 11 milyar TL

SOĞUK CÜZDAN MAĞDURLARIN ZARARINI KARŞILAYACAK

Thodex mağdurlarının Avukatı Sinan Keskin Özer’in yakalanma sürecinin devam ettiğini ifade ederek, “Eğer soğuk cüzdan üzerinde yakalanırsa mağdurların mağduriyetinin giderilmesi adına ödemeler devam edecek. Öte yandan icra takiplerimiz de devam ediyor. Beklentimiz devletimizden bu şahsın bir an önce yakalanması ve mümkünse soğuk cüzdan ile birlikte ele geçirilmesi. Soğuk cüzdandaki bu rakam mağdurların zararlarını karşılayacak düzeyde. Ben de bu rakamı duyduğumda ‘olacak iş değil, bu olsa olsa hacimdir' demiştim. Kaba bir hesapla 400 bin kişinin olduğu bir hesapta bu rakamın olabileceğini söyleyebiliriz” dedi. 

KRİPTO PARA İÇİN YASA TEKLİFİ EKİMDE MECLİS’TE

Son aylarda Türkiye’de yatırım trendi haline gelen kripto paralarda binlerce kişinin mağdur olması üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı düğmeye bastı. Bu anlamda yatırımcının korunması, kara paranın önlenmesi, kripto para alım satımında denetimi güçlendirecek yasa çalışmasının tamamlanırken, çalışmanın ekimde Meclis’e sunulması bekleniyor.

Söz konusu yasa ile kripto varlık çeşitlerinin tanımlanması, alım veya satım yapanların uyması gereken ilkelerin belirlenmesi, ilgili şirketlerin Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) gözetiminde faaliyette bulunması ve şirketlere asgari sermaye şartının getirilmesi planlanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...