Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Şubat 2016 20:55

İşten çıkarılana 4 önemli güvence

Türkiye'de yasalar, 20 milyon çalışana önemli güvenceler sağlıyor. İşten çıkartılanlar, işsiz kalanlar; kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, işsizlik maaşı, işe iade imkanı gibi haklarla korunuyor.

İşten çıkarılana 4 önemli güvence
işten çıkan, güvence,

Takvim'de yer alan habere göre işte bu 4 önemli güvence;

Kıdem tazminatı: İşten kendi kusuru dışında çıkartılan ya da haklı bir sebeple istifa eden çalışanlara ödeniyor. Her yıl için bir brüt maaş olarak hesaplanıyor.

İhbar süresi: İşten çıkartılan ya da kendisi ayrılan işçi için konulan bir süreyi ifade ediyor. Çalışan açısından bakıldığında; işveren işçiyi işten çıkartmışsa belli bir süre iş arama izni vermek zorunda. Bunu vermiyorsa da işçiye parasını ödüyor. İşçinin o işyerinde çalışma süresi 6 aydan kısa ise 2 hafta, 6 ay-1.5 yıl arası ise 4 hafta, 3 yıla kadar ise 6 hafta, 3 yılı geçmişse 8 hafta karşılığı para ödeniyor.

İşe geri dönüş: İşten çıkartılan işçi, o işyerinde en az 6 ay çalışmış ise ve burada en az 30 işçi varsa, işine iade davası açabiliyor. İşten çıktıktan sonra 1 ay içinde dava açma zorunluluğu var. İşveren 10 gün içinde başvuran işçisini 1 ay içinde geri almak zorunda, almazsa 4 ile 8 brüt maaş ödüyor.

İşsiz kalan, işsizlik maaşı da alabiliyor: Son 3 yılda 600 gün ve son 4 ayda sigorta primleri yatan kişiler çalışma sürelerine göre işsizlik maaşı alıyor. İşsizlik maaşı brüt ücretin yüzde 40'ı kadar oluyor. Ama bir üst sınırı var. O da asgari ücretin yüzde 80'i. Yani bu yıl için bin 317 lira.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...