Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2015 07:27

İstenmeyen SMS bitmedi

1 Mayıs'tan itibaren, onay almadan reklam mesajı gönderilmesi yasaklandı ama yasak çiğneniyor. Dernekler ise tüketiciyi şikayete çağırıyor...

İstenmeyen SMS bitmedi
sms, istenmeyen sms,

Elektronik ticarette yeni dönem 1 Mayıs 2015'ten itibaren başladı ve tüketicilerin onayı olmaksızın reklam mesajı ve iletisi gönderilmesi yasaklandı. Ancak birçok şirket kanunun açıklarından faydalanarak tüketicilere SMS ve elektronik ileti göndermeye devam etti. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, kanuna aykırı davrananların 1000 ile 5 bin lira arasında cezaya çarptırılacaklarını hatırlatarak, “Turizm, otel ve bahis firmaları başta olmak üzere SMS'ler ve iletiler devam ediyor. Tüketicilerin yoğun şikayeti var. Dernek olarak firmaları uyarıyoruz. Lütfen bu işe son versinler. Yasayı ihlal eden firmaları listeleyerek Bakanlığa başvuruda bulunacağız. Tüketiciler de peşini bırakmasın” dedi. Tüketicilerin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 'Alo 175 Şikayet Hattı'na ve bakanlığın tüketicilere yönelik internet sayfasına bildirmesini isteyen Küçük, “Dernek olarak da bize gelen şikayetleri bakanlığa bildireceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...