Tgrt Haber
06 May 2021 10:53

İstihdam desteğinin kapsamı genişliyor: İşte detaylar

Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen sektörlere yönelik destek paketinin kapsamı genişliyor. Her istihdama 100 bin lira kredi verilecek. Faizin bir kısmını devlet ödeyecek. Yeni istihdam paketi, üretim sektörünün yanında turizm ve hizmet sektörünü de kapsayacak. İşte "İstihdam Paketi"nin detayları...

İstihdam desteğinin kapsamı genişliyor: İşte detaylar
yeni istihdam paketi,,ekonomi,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KOSGEB aracılığıyla küçük işletmelere 75 bin liraya kadar kredi desteği verileciğini açıklamıştı. Hükümetin Kovid-19 salgının olumsuz etkilediği sektörlere verdiği desteklere bir yenisi daha ekleniyor.

TURİZM VE HİZMET SEKTÖRLERİ EKLENDİ
Ekonomik reform paketi kapsamında istihdam destek paketlerinden yararlanacak sektörlerin kapsamı genişletildi. Hazırlığına başlanan pakete, yeni istihdam oluşturacak olan üretim, turizm ve hizmet sektörleri de dahil edildi.

TASLAK BAYRAMDAN SONRA AÇIKLANACAK

Bayramdan sonra açıklanması beklenen taslağın üzerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışıyor. Daha önce sadece imalat sektörünün faydalanabileceği her yeni istihdam için 100 bin lira kredi desteği verileceği açıklanmıştı. Turizmciler ve bazı sektör temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile görüştü. Salgından kötü etkilenen sektörlerin başında gelen turizm ve hizmet sektörü temsilcileri kredi desteğinden kendilerinin de faydalandırılması talebinde bulundular. Bu doğrultuda bu sektörlerin de destek kapsamına alınması bekleniyor.

KAMU BANKALARI DEVREDE
Kredi Garanti Fonu'nun belirleyeceği işletmeler istihdam başına 100 bin lira kredi alacak. 6 ay ödemesiz 36 vadeyle verilecek olan kredinin üst limiti 500 bin lira olacak. Öncelikli olrak kamu bankalarının devreye sokulacağı kredi için ilgili bakanlıklar özel bankaların da devreye girmesi için görüşme yapıyor.

FAİZİNİ DEVLET KARŞILAYACAK
Hazırlanan destek paketiyle ilgili AK Parti'nin ekonomi kurmayları bilgi verdi. Kredi faizlerinin büyük bölümünün devlet tarafından üstlenileceğini belirten AK Partili kurmaylar, yeni istihdamların SGK primi ve işsizlik sigortası prim tutarının kullanılacak olan kredinin faizinden düşüleceğini ve oluşan maliyetin de işsizlik sigortası fonundan karşıalnacağını söyledi. Kredi desteği uygulamasından sadece imalat sanayi ve üretim sektörünün faydalandırılacaktı diyen AK Partili kurmaylar gelen talep doğrultusuna turizm ve hizmeet sektörünün de yüksek ihtimalle kapsama alınacağını belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...