Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Aralık 2017 19:20

İTO'nun yeni başkanı 20 Aralık'ta belli oluyor

İbrahim Çağlar'ın vefatının ardından İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralacak ismin, 20 Aralık'ta belirlenmesi bekleniyor.

İTO'nun yeni başkanı 20 Aralık'ta belli oluyor
itö,

İTO Yönetim Kurulu'nun çarşamba günü gerçekleştireceği olağan toplantıda, kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İbrahim Çağlar'ın ardından İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelecek ismin de seçileceği tahmin ediliyor.

İlgili yönetmeliğe göre, oda ve borsalarda yönetim kurulu başkanlığı ile birlik başkanlığı görevinin herhangi bir nedenle sona ermesi durumunda oda, borsa veya birlik yönetim kurulu tarafından bir ay içinde, yönetim kurulu üyeleri arasından biri, gizli oy ve açık tasnif usulü ile kalan süreyi tamamlamak üzere yönetim kurulu başkanı ve birlik başkanı seçiliyor. Seçimlere kadar da en yaşlı başkan yardımcısı geçici olarak görev yapıyor.

Buna göre, İTO'da yeni başkan belirlenene kadar mevcut başkan yardımcıları arasında en yaşlı isim olan Dursun Topçu başkanlık makamına vekalet edecek.

Dursun Topçu ve Gökhan Murat Kalsın'ın başkan yardımcısı olarak görev yaptığı İTO Yönetim Kurulu'nda, Hasan Erkesim, Ebubekir Sıddık Koyuncu, Fahrettin Basiloğlu, Hakan Orduhan, İlhan Soylu, Adil Coşkun, Öztürk Oran, Servet Samsama yer alıyor. 

Gökhan Murat Kalsın adaylığını açıkladı
İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, yönetmeliğe göre yönetim kurulunun en geç bir ay içinde toplanmak durumunda olduğunu belirterek, bu süreçte yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun oyunu alacak başkan adayının aynı ekiple nisan ayında planlanan seçime kadar mevcut dönemi tamamlayacağını dile getirdi.

Kalsın, "Öte yandan, 11 kişilik yönetim kurulu listesinde İbrahim Çağlar başkanımızın vefatıyla boşalan yere de birinci yedek üye dahil olacak. İlk yönetim kurulu toplantımızı bu hafta yapacağız. Bu haftadan itibaren en geç bir ay içinde bu seçimin yapılıp bitirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Gökhan Murat Kalsın, "Ben adaylığımı açıkladım. Eğer yönetim kurulundaki arkadaşlarımın desteği olursa inşallah bundan sonraki süreci başkan olarak tamamlamak istiyorum. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci tamamlarız." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...