Tgrt Haber
02 Ağustos 2015 04:42

İzmit Körfez Geçişi mart ayında başlıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

İzmit Körfez Geçişi mart ayında başlıyor
izmit körfez geçişi

Işık, köprü ayağının bulunduğu Dilovası ilçesinde, Otoyol A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Nebil Öztürk'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Köprünün kuleleri arasındaki kopan 'kedi yolu' halatlarının yenilenmesi çalışmalarının sürdüğünü belirten Işık, yılbaşında köprü üzerinden şantiye araçlarının geçmeye başlayacağını vurguladı. Köprünün ankrajlara kadar olan bölümünün tamamlandığını ifade eden Işık, "İlk defa kullanılan bir teknolojiyle köprü imal edilip yürütülerek yerine getirildi. Aralıkta tabliyelerin konmasına başlanacak. İnşallah mart ayının sonunda araçlarla geçmeyi ümit ediyoruz. Bölgemiz için son derece önemli. Bir saatten fazla süren Gebze'den Yalova'ya geçiş 6 dakikaya düşecek" diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...