Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 10:06

JPMorgan: TCMB politika yönlendirmesi yapmadı

Uluslararası yatırım kuruluşu JPMorgan tarafından hazırlanan raporda, TCMB’nin yaz aylarında enflasyonda yaşayabileceği volatilite konusunda uyardığı ancak yeni bir politika yönlendirmesi yapmadığı vurgulandı.

JPMorgan: TCMB politika yönlendirmesi yapmadı
TCMB,,JP Morgan,,faiz,

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. TCMB faiz oranlarını yüzde 19'da tutma kararı aldı. Analistlerin beklentisi de bu yönde olmuştu. Haziran ayındaki PPK toplantısında politika faizi yüzde 19'de sabit tutulmuştu.

Uluslararası yatırım kuruluşu JPMorgan tarafından hazırlanan yeni bir raporda, TCMB’nin yaz aylarında enflasyonda yaşayabileceği volatilite konusunda uyardığı ancak yeni bir politika yönlendirmesi yapmadığı vurgulandı.

Ayrıca TCMB'nin ilk faiz indirimini halen ekim ayında 50 baz puan ile gelmesinin beklendiği ifade edildi. Yılın son 3 ayında 50'şer baz puan faiz indirimi beklentisi korundu.
JP Morgan, bununla birlikte ekonomik aktivite ve fiyat baskılarında güçlenmenin daha geç ya da daha yavaş politika gevşetmesine neden olabileceğinin altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...