Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 17:15

JPMorgan Türkiye’den umutlu: Göze çarpmadan güçlü mali performans

JPMorgan Türkiye’nin göze çarpmadan güçlü bir mali performans sergilediğini ve 2021 yılında bütçe açığının GSYH'ye oranın yüzde 2,7 ile hükümetin yüzde 3,5'lik hedefinin altında kalmasını beklediklerini ifade etti.

JPMorgan Türkiye’den umutlu: Göze çarpmadan güçlü mali performans
JPMorgan,Türkiye,büyüme

Uluslararası yatırım bankası JPMorgan, Türkiye'nin mali performansına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dev banka bugün yayınladığı bir raporda Türkiye’nin göze çarpmadan güçlü bir mali performans göstermekte olduğunu bildirdi. Kurum, pandemi ile ilişkili mali harcamaların düşük tutulmasının, güçlü vergi toplama performansının bütçe dengelerinde keskin bir iyileşmeye yol açtığını vurguladı.

Gösterilen bu güçlü performansın talep yönetimine yardımcı olduğunu, yatırımcı güvenini iyileştirdiğini ve borç dinamiklerini desteklediğini savunan JPMorgan, büyümeyi desteklemek için bir çabanın maliye politikasını yılın ikinci yarısında biraz gevşeteceğini öngördüklerini, ancak 2021 yılında bütçe açığının GSYH’ye oranın yüzde 2,7 ile hükümetin yüzde 3,5'lik hedefinin altında kalmasını beklediklerini ifade etti.

STRATEJİ DEĞİŞTİ, İYİLEŞME GELDİ

Türk Hazinesi'nin yurt içi borçlanma stratejisini ciddi şekilde değiştirdiğini ve bu değişikliklerin kamu borç dinamiklerinde anlamlı bir kötüleşmeyi engellediğini vurgulayan banka, borç dinamiklerinde iyileşmenin kısa vadeli, döviz cinsinden borçlanmaya bağımlılığın azaltılması ile iyileştiğini de belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...