Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Haziran 2017 11:27

JPMorgan'dan Türkiye açıklaması

JPMorgan'ın Perşembe günü yayınladığı bir ekonomik araştırma raporunda, Türkiye'de referandum öncesinde açıklanan mali teşvikler değerlendirildi.

JPMorgan'dan Türkiye açıklaması
jp morgan, türkiye,

JPMorgan'ın raporunda söz konusu genişlemeci önlemlerin çoğunun geçici olduğu ve yıl sonuna kadar bitebileceğinin altı çizildi.

“Gevşek politikaların sadece erken seçime gidilecek olması durumunda (şu anda pek mümkün görnmüyor) sürmesini bekliyoruz.” ifadesi yer alan raporda, yükserk bütçe açığının Hazine üzerindeki yükü artırdığı belirtildi.

“Hükümet tarafından referandum dönemi öncesinde açıklanan mali paketler, bütçe perfromansını yılın ilk dört ayında önemli ölçüde zayıflattı.” denen raporda, “bize göre zayıflama endişe verici v ekonomik ve siyasi yönden bu politika sürdürülebilir görünmüyor” sözlerine yer verildi.

Raporda, mali genişlemenin devam etmesinin yatırımcı güvenini zedeleyebileceği ve sermaye girişleri için cesaret kırıcı olduğu belirtildi.

Erken seçim olmaması durumunda teşviklerin yılın ikinci yarısında geri alınmasını beklediğini belirten kuruma göre, bütçe açığı yıl ortasında GSYİH'nin yüzde 2.5'ini aşacak fakat yıl sonunda yüzde 2.1 seviyesine geri dönecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...