Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2015 14:58

Jumbo karidesin fiyatı el yakıyor

Lezzetli olması nedeniyle tercih edilen jumbo karidesin kilosu 80 liradan alıcısını bekliyor

Jumbo karidesin fiyatı el yakıyor
karides,fiyat,

İskenderun Körfezi'nde çıkarılan, büyüklüğü ve lezzetiyle çok fazla tercih edilen jumbo karidesi kilosu 80 liradan tezgahlardaki yerini aldı. İskenderunlu balıkçı Şükrü Onaylı, av sezonunun başlamasıyla balık hallerindeki hareketliliğin de arttığını söyledi.
Tezgahların canlandığını ifade eden Onaylı, vatandaşların ilk tercihinin büyüklüğü ve kalınlığıyla Türkiye'nin diğer yerlerinde çıkanlardan farklı olan jumbo karides olduğunu kaydetti. Sezonun yeni başlaması ve az çıkarılması nedeniyle jumbo karidesin fiyatının şu an çok yüksek olduğunu, vurgulayan Onaylı, ''Körfezimizde çıkarılan karidesin kilosu 80 lira.
Fiyatlar şu an altınla yarışır durumda. O yüzden vatandaşlar almakta zorlanıyor'' dedi. Jumbo karidesin popülasyonunun her geçen yıl azaldığına dikkati çeken Onaylı, bunun da deniz suyunun ısınmasından kaynaklı olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...