Tgrt Haber
16 Ocak 2022 15:34

Kabine toplanıyor, masaya yatırılacak konular belli oldu: Ekonomi, eğitim, terör, sağlık...

Yeni yılın ikinci Kabine Toplantısı bu hafta gerçekleşecek. Ekonomi, eğitim, terör, sağlık gibi birçok konunun masaya yatırılacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantının, Arnavutluk ziyareti sebebiyle çarşamba günü yapılması bekleniyor. İşte kabine gündemindeki konu başlıkları...

Kabine toplanıyor, masaya yatırılacak konular belli oldu: Ekonomi, eğitim, terör, sağlık...
kabine toplantısı,ekonomi,terör,sağlık,eğitim

Cumh urbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk ziyareti sonrası başkanlık edeceği, yılın ikinci Kabine Toplantısı'nın çarşamba günü olması bekleniyor. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek toplantının gündeminde yeni tip koronavirüs salgını, salgın gölgesinde eğitim, ekonomi ve terör gibi çok sayıda ana başlığın yer alması bekleniyor.  

Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantının ardından basın açıklamasında bulunacağı beklenirken kritik toplantıda masaya yatırılacak konuların ekonomik adımlar, koronavirüsle mücadele, terörle mücadele, meclis çalışmaları ve dış politika olması bekleniyor. 

KURDAKİ DALGALANMAYA KARŞI YENİ ÖNLEMLER VE KDV DÜZENLEMESİ

Döviz kurundaki dalgalanmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı'nın detaylarını açıklamasıyla dolar aşağı yöne çekildi. Son günlerde 13 TL bandında seyreden doların gidişatını olumlu devam ettirmek amacıyla Kabine toplantısında ekonomi başlığına ağırlık verilecek. Kurdaki manipülatif hamlelere karşı alınacak yeni önlemler kurulun gündeminde olacak. Kur ve dalgalanmaya ilişkin hayata geçirilen uygulamaların sonuçlarının yanı sıra KDV düzenlemesi de değerlendirilecek.

KOVİD-19 İLE MÜCADELESİ

Omicron varyantının yanı sıra ortaya çıkan Delmicron ve Deltacron ile birlikte vaka sayılarındaki ciddi artış, yeni önlemleri de beraberinde getirebilir. Toplantıda bu konuda, koronavirüse karşı verilen mücadelede son duruma ilişkin değerlendirmeler yapılacak.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK YENİ ADIMLAR

Terörle mücadele kabine toplantısındaki bir başka başlık olacak. Yurt içi ve yurt dışında operasyonlar devam ederken önümüzdeki süreçte yaklaşan bahar aylarıyla birlikte terör örgütünün kırsaldaki hareket kabiliyetinin ortadan kaldırılmasına ilişkin atılacak adımlar gündemde olacak.

 

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarda bulunması, kabine kararları ve gündeme dair millete sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...