Tgrt Haber
18 May 2021 09:53

Kafe ve restoranlara 'Avrupa modeli' uygulaması

1 Haziran'a kadar yalnızca gel-al ve paket servis hizmeti verecek kafe ve restoranlara Avrupa'daki model uygulanabilir. Talep kabul edilirse bahçesi olan kafe ve restoranlar açık olacak.

Kafe ve restoranlara 'Avrupa modeli' uygulaması
kafe,restoran,Avrupa modeli

Korona virüs salgınından en olumsuz etkilenen sektörlerden biri de yeme içme sektörü oldu. Özellikle kafe ve restoranlar kısıtlama dönemlerinde kira ödemeye devam etmelerine rağmen yılın büyük bölümünü paket servis ve gel-al satışlarıyla geçirdi.

Bayram öncesi uygulanan 18 günlük tam kapanmada kapalı olan işletmeler, bayram sonrası açıklanan kademeli normalleşme döneminde de kapalı olacak. Kısıtlaması kalkmayan yeme içme sektörünün temsilcileri ise durumdan rahatsız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine Toplantısı'nın ardından esnafa hibe müjdesini verdi ancak sektör temsilcilerinin yeni çağrısı var.

'Açık alanı olan kafe ve restoranlar açılsın' çağrısı

Bilim Kurulu'nun 'koronavirüs açık alanda etkisini 19 kat kaybediyor' açıklamasından yola çıkan işletmeciler, sektörün rahat nefes alması için Avrupa modeline geçilmesi talebinde bulunuyor. Avrupa'da bahçeli restoran ve kafelerin salgın döneminde açık olduğuna dikka çeken sektör temsilcileri, aynı uygulamanın Türkiye'de de uygulanmasını istiyor.

'Bahçesi olmayan kaldırıma masa atsın'

Bahçesi olmayan işletmelerin de özel izinle kaldırımlara masa koymasına izin verilmesi gerektiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...