Tgrt Haber
17 May 2022 10:28 - Güncelleme : 17 May 2022 10:36

Kahve ve şekere ne kadar zam geldi? Çaydan sonra kahve ve şekere de büyük zam!

Son zamanlarda üst üste gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Enflasyon en çok gıda sektörünü etkilerken yüksek zamlardan kahve ve şekerde nasibini aldı. Çay fiyatlarına gelen yüksek zam sonrası vatandaş isyan ederken üstüne bir de kahve ve şekere de zam yapıldığı duyuruldu. Peki Kahve ve şekere ne kadar zam geldi? İşte kahve ve şekere yapılan zam oranları…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Kuru çayın satış fiyatına gelen zam sonrasında kahve ve şekere de dev zam geldi
kahve,şeker,zam
Kuru çayın satış fiyatına gelen zam sonrasında kahve ve şekere de dev zam geldi

2022 yılının başından beri bir türlü gündemden düşmeyen zam haberleri adeta vatandaşın belini bükmüş durumda. Temel gıda sektöründe yapılan KDV indirimine rağmen fahiş fiyatlar bir türlü düşmüyor, zamlar ardı arkasına geliyor. Gıda sektöründeki fahiş fiyatlandırmalar arttıkça bundan diğer sektörlerde etkilenerek zamlar silsilesi birbirini kovalıyor. Çay fiyatlarına yüzde 43,7 oranında zam yapılması vatandaşı isyan ettirmişti. İkinci zam ise Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'tan geldi. Çaya olduğu gibi Türk kahvesi ve şekere de zam geldi. Peki Türk kahvesine ne kadar zam geldi? Şekere ne kadar zam geldi? İşte detaylar...

ZAM ZAM ZAM: KAHVE VE ŞEKERE ZAM!

Kuru çayın satış fiyatlarına yapılan zammın ardından bir zam haberi daha geldi. Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, Türk kahvesine aynı zamanda toz ve küp şekere de zam geldiğini açıkladı.

Kahve ve şekere ne kadar zam geldi? Çaydan sonra kahve ve şekere de büyük zam!

KAHVE VE ŞEKERE NE KADAR ZAM GELDİ?

Açıklanan verilere göre Türk kahvesine %21 oranında, toz şeker ve küp şekere ise %20 oranında bir zam geldi.

ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETME KALMAYACAK!

Zamların böyle sürmesi durumunda işletmelerin de dengelerinin bozulacağını ifade eden Özgür Aybaş, "Sadece alkol ve sigara zammı kendi başına zaten seküler yaşama müdahale. Bu zamlarla kaçağın önü kesilmez. Vatandaş çareyi isyan etmekten ziyade kaçağı seçerek zamları kanıksıyor. Herkes kendi bütçesine göre haklı" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...