Tgrt Haber
25 Ekim 2021 12:15

Kamu bankalarının faiz oranları ne oldu? Halkbank, Ziraat, Vakıf konut ve taşıt kredisi oranları 2021!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi ardından gözler kamu bankalarına çevrildi. Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank faiz oranları merak edilmeye başlandı. Konut ve taşıt almak isteyen vatandaşlar kamu bankaları kredi faiz indiriminin ne kadar olduğunu merak ediyor. Ziraat, Halk ve Vakıf bankaları konut ve taşıt kredisi faiz oranlarını haberimizde derledik.

Kamu bankalarının faiz oranları ne oldu? Halkbank, Ziraat, Vakıf konut ve taşıt kredisi oranları 2021!
kredi,faiz,TCMB,konut kredisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) son Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizlerinde 200 baz puanlık indirim kararı aldı. Faizler yüzde 18’den yüzde 16 seviyesine çekildi. Bu kararla birlikte gözler kamu banklarının faiz oranlarına çevrildi. 24 Ekim'de Reuters, kamu bankalarının faiz indirimine gideceğini iddia etti. 25 Ekim sabahı ise üç kamu bankası, Halkbank Ziraat Bankası ve VakıfBank konut ve kredi faiz oranlarında indirim yaptı. Yani Kamu bankaları da kredi faiz oranlarında 200 baz puan indirim yapmış oldu. Peki kamu bankları faiz oranları ne oldu? Taşıt kredisi ve konut kredisinde faizler ne kadar indi? Banka banka son durumu derledik.  

KREDİ FAİZ ORANLARI NE KADAR OLDU?  

Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank faiz indirimi kararı açıklandı. Buna göre; kamu bankaları konut kredileri faiz oranlarında 1 milyon TL, altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranları uygulayacak. 

VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANLARI NE KADAR?  

Ev ve araba almak için kredi çekmek isteyenler kamu bankalarının kredi faiz indiriminden yararlanmak istiyor. İşte Vakıfbank 2021 konut kredi faiz oranları:  

  • Vakıfbank Taşıt kredisi: %1.50'den 
  • Vakıfbank İhtiyaç Kredisi Kampanyası: %1.55 
  • Vakıfbank SarıPanjur Konut Kredisi: %1,37 

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI 2021  

Kamu bankaları kredi faiz indirimi kararı ardından Ziraat Bankası kredi faiz oranı merak konusu oldu. İşte Ziraat Bankası kredi faiz oranları:  

  • Ziraat Bankası Tüketici kredisi: %1,59 
  • Ziraat Bankası Taşıt kredisi: %1,59 

Kamu bankalarının faiz oranları ne oldu? Halkbank, Ziraat, Vakıf konut ve taşıt kredisi oranları 2021!

İŞ BANKASI KREDİ FAİZ ORANI NE?  

Kamu bankalarının faiz indirimi ile birlikte özel bankaların faiz oranları da gündeme geldi. Vatandaşlar hangi bankadaki faiz oranlarının daha avantajlı olduğunu merak ediyor. Ev, araba ve ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler diğer bankaların da kredi faiz oranları için de piyasa araştırması yapıyor. Önde gelen bankalardan Türkiye İş Bankası kredi faiz oranları şöyle:   

  • İş Bankası ihtiyaç kredisi: %1,60 
  • İş Bankası taşıt kredisi: %1,54 
  • İş Bankası ev kredisi: %1,38 

TEB KREDİ FAİZ ORANLARI 

  • TEB İhtiyaç kredisi: %1,59 
  • TEB Taşıt kredisi: %1,61 
  • TEB Konut kredisi: %1,58 

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank kredi faiz oranları değiştikte bu sayfada son durumu paylaşacağız. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...