Tgrt Haber
26 Ocak 2022 23:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu işçilerine ek zam müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve memur emeklilerine yapılan yüzde 2,5 oranındaki ek zammın ardından kamu işçilerinin maaşına da ilave zam yapılacağının müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamu işçilerine ek zam müjdesi
zam,memur,işçi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve memur emeklilerinden sonra kamu işçilerini de sevindiren gelişmeyi paylaştı.

kKatıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerinin merakla beklediği müjdeyi verdi. Kamu işçilerinin ek zammıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Şimdi burada bir müjde de işçilerimizin toplu sözleşmelerde aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna memur sözleşmesinde yaptığımız gibi yüzde 2,5'luk bir ilave artış daha ilave ediyoruz. Böylece işçilerimizin ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Söz konusu zamla ilgili düzenleme için düğmeye bastıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yaklaşık 700 bin kamu işçisini doğrudan ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme kısa sürede yapılacaktır. Özel sektörün de kendi çalışanları için benzer bir iyileştirmeye gideceğine inanıyorum." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...