Tgrt Haber
12 Aralık 2021 14:49

Bakan Karaismailoğlu duyurdu: Kanal İstanbul'da hedef sıfır maliyet

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul inşaatını genel bütçeden harcama yapmadan tamamlamak istediklerini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, kanaldaki gelir getirici işleri kanalın finansmanına yönlendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Bakan Karaismailoğlu duyurdu: Kanal İstanbul'da hedef sıfır maliyet
adil karaismailoğlu,,kanal istanbul,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ekonomi Muhabirleri Derneği ile bir araya geldi. Gündeminde Kanal İstanbul projesi olan Bakan Karaismailoğlu, yıllık 40 bin gemi geçiş kapasitesine sahip İstanbul Boğazı’nın önümüzdeki yıllarda 70 bine ulaşacak gemi talebini karşılayamayacağını söyledi.

“HEDEF KANALI MALİYETSİZ TAMAMLAMAK”

Proje için alternatif finans modelleri üzerinde çalıştıklarını söyleyen Bakan Adil Karaismailoğlu, “En büyük önceliğimiz, Kanal İstanbul’u, yapı maliyeti genel bütçeye hiç yük getirmeden yapmak. Dünyanın en önemli altyapı firmalarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Kanal İstanbul’daki gelir getirici işlerin, bu işin finansında kullanılması açısından da çok ciddi mesafeler kaydettik” dedi.

BÖLGE KANALA GÖRE ŞEKİLLENİYOR

Bakan Karaismailoğlu, kanalla ilgili 2022 yılındaki amaçlarının bu finansmanı oluşturmak olduğunu söyledi. Kanal İstanbul’un süren çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Karaismailoğlu, “Demir yolu hattının da inşaata başlandı. Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı'nın Halkalı-Ispartakule arasının da ihalesini yaptık. Kanal İstanbul’un altından tünelli bir şekilde geçecek” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...