Tgrt Haber
19 Haziran 2021 14:51 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Kapadokya'da ihlale ağır ceza

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri Kapadokya'da bölgenin yapısını bozanlara verilecek cezalar belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre doğal yapıyı bozanlara 200 bin TL'ye kadar ceza kesilecek.

Kapadokya'da ihlale ağır ceza
kapadokya,turizm,turist,resmi gazete

Turizm merkezi Kapadokya'ya özel koruma geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, bölgenin yapısını bozan veya Kapadokya Alanı Hakkında Kanunu ihlal edenlere 500 lira ile 200 bin lira arasında ceza kesilecek. 

Kapadokya Alan Başkanlığının Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan "Kapadokya Alanı Hakkında Kanuna Göre Verilecek İdari Para Cezalarına Dair Yönetmeliği" ile bölgede ceza uygulanacak fiiller ile ceza miktarları belirlendi.

CEZALAR KATLANDI

Yönetmeliğe göre, Kapadokya alanının tarihi ve kültürel değerle

ri ile jeolojik/jeomorfolojik dokusunun ve doğal kaynak değerlerinin korunmasına ve yaşatılmasına yönelik alınan tedbirlere aykırı fiiller için 50 bin ile 200 bin, alanın mevcut durumunu bozmayan ve yapısal uygulamalar içermeyen konulara ilişkin belirlenecek tedbirlere aykırı fiiller için ise 500 lira ile 5 bin lira arasında idari para cezası verilecek.​​​​​​​

Orman, Çevre, Kara Avcılığı ve Su Ürünleri kanunlarında yasaklanan fiillerin Kapadokya alanı sınırları içerisinde işlenmesi halinde bu kanunlarda tanımlanmış idari para cezaları iki misli artırılacak. Bir fiil ile birden fazla aykırılığın işlenmesi halinde bu aykırılıklara ilişkin en ağır idari para cezası uygulanacak.

2019 yılında Kapadokya rekor sayıda ziyaretçi ağırlamıştı. Kapadokya'daki turistik merkezlerini gezen kişi sayısı, bölgede "altın yıl" olarak kabul edilen bir önceki yıla kıyasla yüzde 30, 2017'ye oranla yüzde 73, 2016'ya göre ise yüzde 157 artış göstererek 3 milyon 800 bini geçmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...