Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2021 16:40

Altının merkez üssünden altın tahmini: Önce yükselecek sonra stabil...

Altının merkez üssü Kapalıçarşı’dan 2022’nin altın piyasasına yönelik tahminler geldi. Son günlerde altında yaşanan hareketliliği yorumlayan kuyumcular, yeni yılla birlikte altının stabil bir fiyatta kalacağı tahminlerinde bulunuyor. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki hareketliliği son dakika haberleriyle takibini sürdürürken, TGRT Haber’e konuşan Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, 1000 liradan altın alıp yatırım yapanlara uyarılarda bulundu. Yatırımcının uğrak noktası Kapalıçarşı’da altın fiyatları ve döviz kuru ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimizde (30 Aralık 2021 altın fiyatları)

Altının merkez üssünden altın tahmini: Önce yükselecek sonra stabil...
Altın,Altın fiyatları,Döviz,İslam Memiş,Kapalıçarşı,Son dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yılın son kabine toplantısından sonra açıkladığı ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ sistemi ile dövizde sert bir çakılma görüldü. Yılbaşının son günlerinde gerçekleşen büyük düşüş sonrası altın 700-770 TL bandında hareketliliğini sürdürüyor.

Yatırımcının uğrak noktası, altının merkez üssü Kapalıçarşı’da kuyumcular, son günlerde 770 TL seviyesine kadar yükselen altına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti. Altının sene sonuna kadar biraz daha yükselebileceğini söyleyen kuyumcular, 2022 yılında ise altının stabil bir grafik sergileyeceğini düşündüklerini iletti.

“ALTINLAR YASTIK ALTINDA TUTULUYOR”

Kuyumcu Tunahan Sarı, vatandaşların altına talebi alım yönünde olduğunu söyleyerek, "Şu anda altın çok fazla satılmıyor. Sene sonu altının fiyatı biraz yukarı yönlü olabilir. İnsanlar genelde altınlarını yastık altında tutuyorlar. Vatandaşlar daha çok 24 ayar Ata altınını alıyorlar. Bazı vatandaşlar altını yüksek fiyattan satın almış. Elinde nakit bulunan vatandaşlar şu anki fiyatlardan altın alıp ortama yapmaya çalışıyor. Altının gram fiyatı 770 liradan, çeyrek altın bin 270 liradan, yarım altın 2 bin 540 liradan, tam altın 5 bin 80 liradan satılıyor" dedi. 

Altının merkez üssünden altın tahmini: Önce yükselecek sonra stabil...
Yatırımcının uğrak noktası, altının merkez üssü Kapalıçarşı’da kuyumcular, son günlerde 770 TL seviyesine kadar yükselen altına vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri belirtti.

“KUR KORUMALI MEVDUAT HESAPLARI İYİ NOKTALARA GETİRECEK”

Altının 2022 yılında stabil kalabileceğini söyleyen kuyumcu Murat Bulmuş, "Yeni sene de çok fazla bir yükselme beklemiyorum. Altın ons bazında biraz düşüş yaşayabilir. Dolar da sabit kalırsa çok fazla bir yükseliş olacağını düşünmüyorum. Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması ülkemiz açısından çok faydalı olabilir. Şu anda fiyatlar biraz düştüğü için talep var. Kur korumalı mevduat hesaplarından sonra daha iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İSLAM MEMİŞ’TEN KISA SÜRELİ YATIRIM İÇİN TAVSİYE

TGRT Haber’e konuşan Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, kısa süreli bir yatırım düşünenlere Kur Koruma Mevduat hesaplarının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Memiş, "Ama diğer yandan ben bir yıllık yatırımcıyım benim fiyatlarla işim yok benim miktarla işim var diyen yatırımcılar, o yatırım çeşitliliği yine kendi tercihiyle alakalıdır. Kimi insanlar altın almayı sever kimi insanlar gümüş almayı sever kimi insanlar döviz almayı sever ama her ne yatırım aracına yatırım yapıyorsanız yapın mutlaka yüzde 25’lik dilimlerle hepsinden karışık olmalıdır." İfadelerini kullandı.

MEMİŞ, 1000 LİRADAN ALTIN ALANLARI UYARDI!

Memiş altın yatırımcısı için de "1000 liradan alıp yatırım yapanlar üzülmesinler çünkü altın her yıl yatırımcısına kazandırıyor" uyarısı yaptı. Memiş şöyle konuştu:

"Sadece yaptıkları hata şu yüksekten maliyet yaptılar ve bu hatanın zaten farkındalar ve beklemeyi tercih etmesi gerekiyor. Daha önceki yayınlarımızda hemen hemen her gün uyarılarda bulunduk. Köpük fiyatları ve tuzak var. Buna rağmen sosyal medyanın etkisiyle yüksekten maliyet yapanlar çok beklemeyecekler benim tahminimce 1 veya 1,5 ay sonra yine zararlarını kurtaracaklar. Ama önemli olan malı alırken kazanmak. Mesela geçen yıl 540 liradan alanlar 397 gerilediğinde zararını kurtarmak için 6 ay boyunca bekledi. Tekrar bir yükseliş var dalgalı seyir var muhtemelen önümüzdeki haftalarda direnç seviyelerine gelecek. Burada satış yaparak tekrar hükümetin açıklamış olduğu kur garantili mevduat hesaplarından faydalanabilirsiniz, veya tekrar gerilediği zaman yerine koymak şartıyla bu hamleyi de değerlendirebilirsiniz. Dolayısıyla da aylarca beklemeye ve ızdırap çekmeye gerek yok."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...