Tgrt Haber
18 Temmuz 2021 10:15

Karar Meclis’ten geçti! Aylık 75 TL verilecek

Ekonomik düzenlemeler içeren torba kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yeni kanuna göre işverenlere sektör ayrımı yapmaksızın finansmanı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak şekilde, ödeyecekleri sigorta priminden mahsup edilerek aylık 75 lira asgari ücret desteği verilecek.

Karar Meclis’ten geçti! Aylık 75 TL verilecek
asgari ücret,destek,torba yasa,TBMM

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Her yıl Mart ayında çıkarılan yasal düzenleme ile verilen asgari ücret desteğinde bu yıl temmuz ayında netlik kazandı. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Buna göre, işverenlerin işgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumaları ve artırmalarını desteklemek amacıyla 2016 yılından 2020 yılı sonuna kadar sağlanan asgari ücret desteği sürdürülecek.

2021 yılında da istihdamı desteklemek için işgücü maliyetlerini azaltmak üzere, sektör ayırımı yapılmaksızın, finansmanı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak şekilde, işverenlere, ödeyecekleri sigorta priminden mahsup edilerek günlük 2,50 lira, aylık 75 lira asgari ücret desteği sağlanacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...