Tgrt Haber
26 May 2022 10:27 - Güncelleme : 26 May 2022 11:08

Karpuzun tarlada kilosu 3 lira markette ise 20 liraya yaklaştı

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun fiyatı cep yakıyor. Türkiye’de karpuz üretiminin yüzde 20’sini karşılayan Adana’da tarlada 3 liraya satılan karpuz marketlerde ise 20 liraya yaklaştı. Durumdan şikayetçi olan vatandaşlar 20 TL’lik dilim karpuz almaya başladı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Karpuzun tarlada kilosu 3 lira markette ise 20 liraya yaklaştı
karpuz,fiyat,adana,dilim karpuz,market,tarla

Türkiye’de yaz aylarında en çok tüketilen meyvelerin başında gelen karpuz almak adeta lüks oldu. Kilosu büyükşehirlerdeki marketlerde 20 liraya yaklaşan karpuzun tamamını almak ise 200-250 liraya tekabül ediyor. Vatandaşın şikayetçi olduğu fiyatlar sonrasında marketlerde dilim karpuz satılmaya başlandı. 20 liradan satışa sunulan dilim karpuzu gören tüketiciler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Karpuzun tarlada kilosu 3 lira markette ise 20 liraya yaklaştı

ADANA’DA İLK HASAT YAPILDI

Durum tarlada ise tam zıttı. Karpuz üretiminde Çin'den sonra ikinci sırada yer alan ve Türkiye'nin yüzde 20-25 oranındaki ihtiyacının karşılandığı Adana'da ilk hasat heyecanı yaşandı. Tadı, aroması, kokusu ve rengiyle ünlü Adana karpuzu, Karataş ilçesindeki Bahçe Mahallesi'nde hasat ediliyor.

TARLADA KARPUZUN KİLOSU 3 TL

Sabahın erken saatlerinde işçilerin tarlaya girdiği deniz kumunda yetişen karpuzlar toplanmaya, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına gönderilmeye başlandı. Kilosu şu anda 3 ile 3 buçuk liradan satılan karpuzda 650 bin ton rekolte bekleniyor.

FİYATI AYNI KALDI

Tarlada kilogram fiyatı 3 ile 3 lira 50 kuruştan satılan tescilli Adana karpuzunun geçen seneki ilk hasada göre de fiyatı değişmedi. Çiftçinin ise fiyat ve verimden yüzü gülüyor.

“YURT DIŞINDAN KARPUZ GİRMEYECEK”

Adana karpuzunun piyasaya girmesiyle yurt dışından karpuzun artık ülkeye gelmeyeceğini söyleyen Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, “Yurt dışından artık ülkemize karpuz girmeyecek. Adana karpuzu piyasaya girdi. Şuanda karpuzun kilogram fiyatı 3 lira ile 3 lira 50 kuruş arasında tarladan satılıyor. Şuan Karataş ilçesinde hasat yapılıyor ancak önümüzdeki günlerde Yüreğir ilçesinde de hasat başlayınca hem verim artacak hem de fiyatlar düşecek. Turfanda karpuzlardan dönüm başına 4 ile 5 ton arasında verim alınıyor. Ancak ovada 7 ile 10 ton arasında verim alınıyor” ifadelerini kullandı.

Karpuzun tarlada kilosu 3 lira markette ise 20 liraya yaklaştı

https://twitter.com/sgokbakar/status/1529561676433039360

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...