Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2016 13:35

Karşılıksız çeke ödenecek tutar arttı

Çeklerin karşılıksız çıkması halinde muhatap bankaların hamile ödemekle yükümlü olduğu tutar 1.200 liradan 1.290 liraya çıkarıldı.

Karşılıksız çeke ödenecek tutar arttı
karşılıklı çek, ödenek, tutar,

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), "Çek Defterlerinin Baskı Şekline, Bankaların Hamile Ödemekle Yükümlü Olduğu Miktar ile Çek Düzenleme ve Çek Hesabı Açma Yasağı Kararlarının Bildirilmesine ve Duyurulması"na ilişkin tebliğde değişikliğe gitti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğ ile bankaların süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için, karşılığının hiç bulunmaması halinde ödemek zorunda olduğu tutar 1.200 liradan 1.290 liraya yükseltildi.

Aynı tebliğle ayrıca, uygulama tebliğinin yayım tarihi olan 20 Ocak 2010'dan önce yayımlanan tebliğlere göre bastırılan çeklerden ötürü muhatap bankanın süresinde ibraz edilen çekin karşılığının bulunmaması halinde her çek yaprağı için ödemek zorunda olduğu miktar da 700 liradan 740 liraya çıkarıldı.Tebliğ pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...