Tgrt Haber
16 Ağustos 2021 14:24

Son dakika! Bakan Yanık duyurdu: Kastamonu ve Sinop'a 20 milyon TL ek kaynak

Son dakika haberi: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Yapılan hasar tespit çalışmaları sonrasında Kastamonu'ya 10 milyon TL, Sinop'a 10 milyon TL olmak üzere toplam 20 milyon TL ilave kaynak gönderiyoruz. Böylece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak selden etkilenen bölgelere gönderdiğimiz toplam destek 30 milyon TL oldu" dedi.

Son dakika! Bakan Yanık duyurdu: Kastamonu ve Sinop'a 20 milyon TL ek kaynak
derya yanık,sel,kaynak,yardım

Batı Karadeniz'i etkisi altına alan yağışların sebep olduğu sel ve su baskınlarında bilanço her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. Can kaybının son verilere göre 71 olduğu felaket sebebiyle Kastamonu'da 60, Sinop'ta 10 ve Bartın'da da 1 kişi hayatını kaybederken birçok mül ve araç da kullanılamaz hale geldi. Tarım alanlarının da yüksek oranda zarar gördüğü felaket bölgesine yardım eli de gecikmedi. Selden etkilenen vatandaşlar için her gün yeni bir yardım haberi gelirken son olarak  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yeni yardımları duyurdu.

'TOPLAM DESTEK 30 MİLYON TL OLDU'

Sel felaketine uğrayan Kastamonu ve Sinop için onar milyon liralık ek kaynak gönderildiğini bildiren Bakan Yanık, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler bir bütündür. Maddi olarak vatandaşlarımızın yanında olmanın yanı sıra psikososyal destek ekiplerimiz #KırmızıYelekliler de 292 personel ile bölgede vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm üretmeye devam ediyor.

Yapılan hasar tespit çalışmaları sonrasında Kastamonu'ya 10.000.000 TL, Sinop'a 10.000.000 TL olmak üzere toplam 20.000.000 TL ilave kaynak gönderiyoruz. Böylece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak selden etkilenen bölgelere gönderdiğimiz toplam destek 30.000.000 TL oldu."

 

Son dakika! Bakan Yanık duyurdu: Kastamonu ve Sinop'a 20 milyon TL ek kaynak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...