Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ekim 2015 14:10

Katar sahilleri Türk silahıyla korunacak

Ares Tersanecilik'in, Katar için üreteceği 17 sahil güvenlik botunda ASELSAN'ın silah sistemi tercih edildi.

Katar sahilleri Türk silahıyla korunacak
aselsan,katar sahilleri,

High Tech Port by MÜSİAD Qatar Fuarı'nda, ASELSAN ile Ares Tersanesi arasında mutabakat muhtırası imzalandı.ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, Ares Tersanecilik ile birlikte Katar Sahil Güvenlik Komutalığının ihtiyaçlarının karşılanması için işbirliğine gideceklerini söyledi.
Söz konusu projeyle Katar kullanıcılarına daha iyi ve üstün bir çözüm oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Eken, ASELSAN'ın stabilize silah sistemlerinin aralarında Katar'ın da bulunduğu Körfez Bölgesi'nde birçok ülkede halihazırda kullanımda olduğunu belirtti. Eken, "Bu projeyle Katar'daki çözümlerimizin sayısı artacak ve Sahil Güvenlik Komutanlığı da bizim kullanıcılarımız arasına girecek" dedi.
Ares Tersanecilik Murahhas Müdürü Kerim Kalafatoğlu ise 5 yıllık bir ihale sürecinden sonra 2014'te imzaladıkları Katar İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı projesi kapsamında 17 botluk paket için silah sistemlerinde ASELSAN'ı tercih ettiklerini dile getirdi. Kalafatoğlu, "Bu doğrultuda milli tedarikçimizle çalışmaktan mutluluk duyuyoruz, işbirlikleri için kendilerine teşekkür ederiz" diye konuştu.
Projenin fiili üretiminin başladığını ifade eden Kalafatoğlu, 2016 için asgari 3 geminin tesliminin söz konusu olduğunu, yaklaşık 4 yıllık süreçte projenin tamamlanacağını belirtti. Kalafatoğlu, ayrıca 275 personelin de Katar'da eğitileceğini ve çok kapsamlı lojistik destek paketinin Katar'a sunulacağını kaydetti.

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi de iki şirket arasında atılan imzaların hem savunma sanayisi şirketleri arasındaki güç birliği hem de dışarıya yapılan ihracatta milli bir şirketin aktif rol alması açısından önem taşıdığını söyledi.

Ares Tersanecilik'in sahil güvenlik botları üzerine entegre edilecek silah sistemlerinin dünyanın en gelişmiş silah sistemleri arasında yer aldığını vurgulayan Tüfekçi, şirketin ürettiği botlarla dünyanın dört bir yanına satış yaparak kendini ispatladığına işaret etti. Tüfekçi, Türkiye adına Katar başta olmak üzere daha büyük iş imkanları ortaya çıkması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından şirket yöneticileri mutabakat muhtırasını imzaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...