Tgrt Haber
08 Ekim 2018 17:28 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:30

Kendisine 'Terörist' diyen rakibini Perişan Etmişti! Avar Türkü Khabib Nurmagomedov Kimdir? | UFC Unvan Maçı İZLE

Dağistanlı dövüşçü, Khabib Nurmagomedov, UFC hafif sıklet Unvan maçında Conor McGregor'ı 4. raunt sonunda yendi ve kemerini korudu. Dağıstanlı dövüşçü Nurmagomedov, maçtan önce 'Dinime küfrettiler, bana terörist dediler. Elhamdülillah, sizin çocuğunuzu paramparça edeceğim.' demişti, rakibi McGregor'u perişan etti. Peki Avar Türkü Khabib Nurmagomedov Kimdir?

Kendisine 'Terörist' diyen rakibini Perişan Etmişti! Avar Türkü Khabib Nurmagomedov Kimdir? | UFC Unvan Maçı İZLE
Khabib Nurmagomedov kimdir,UFC hafif sıklet unvan maçı,Conor Anthony McGregor kimdir,UFC hafif sıklet unvan maçı izle

Dünya onu konuşuyor. Dağistanlı dövüşçü, Khabib Nurmagomedov, UFC hafif sıklet unvan maçında Conor McGregor'ı 4. raunt sonunda yendi ve kemerini korudu. Dağıstanlı dövüşçü Nurmagomedov, maçtan önce 'Dinime küfrettiler, bana terörist dediler. Elhamdülillah, sizin çocuğunuzu paramparça edeceğim.' demişti, rakibi McGregor'u perişan etti. Peki Avar Türkü Khabib Nurmagomedov Kimdir? 

Dağistanlı dövüşçü, Khabib Nurmagomedov, UFC hafif sıklet unvan maçında Conor McGregor'ı 4. raunt sonunda yendi ve kemerini korudu. Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov Avar asıllı Rus karma dövüş sanatçısı. Şu anki UFC hafif siklet şampiyonudur. 27 müsabakalık yenilgisiz kariyeriyle, karma dövüş sanatlarında güncel en uzun süre yenilgisiz seriye sahip kişidir. UFC'nin ilk Rus ve ilk Müslüman şampiyonudur. Khabib maçtan sonra kafesin dışına çıkıp Conor'un takım arkadaşına saldırdı, Khabib'in takımı da kafesin içine girip Conor'a saldırdı. Conor McGregor'ı mağlup eden Khabib Nurmagomedov: "Conor McGregor dinime hakaret etti, ülkeme hakaret etti, babama hakaret etti. Brooklyn'e geldi ve benim otobüsümü parçaladı. Kimse, bir diğerinin dinine, ülkesine hakaret edemez" Öte yandan UFC Başkanı Dana White olayların ardından bir açıklama yaparak soruşturma açıldığını belirtti

Dağıstanlı Dövüşçü Nurmagomedov, 

Dağıstanlı dövüşçü Nurmagomedov, maçtan önce "Dinime küfrettiler, bana terörist dediler. Elhamdülillah, sizin çocuğunuzu paramparça edeceğim." demişti, rakibi McGregor'u perişan etti.

UFC hafif sıklet unvan maçında Khabib Nurmagomedov ile Conor McGregor kozlarını paylaştı. Khabib Nurmagomedov (27-0-0) ile rakibi Conor McGregor'u (21-4-0) toplam 4 raundda yere serdi. İlk 3 raundda İrlandalı 'The Notorious' üzerinde hakimiyet gösteren Khabib'in son raundda galibiyeti almasından sonra T-Mobile Arena karıştı.

Kendisine 'Terörist' diyen rakibini Perişan Etmişti! Avar Türkü Khabib Nurmagomedov Kimdir? | UFC Unvan Maçı İZLE

Dağıstanlı Dövüşçü Nurmagomedov, Kendisine 'Terörist' Diyen Rakibini Perişan Etti
"SİZİN ÇOCUĞUNUZU PARAMPARÇA EDECEĞİM"

"Babama küfür ettiler, anneme küfür ettiler, dinime küfür ettiler, bana terörist dediler" diyen ve Conor McGregor'u ringe gömen Khabib maçtan önce; "Elhamdülillah, biliyorum elhamdülillah dememden hoşlanmıyorsunuz, elhamdülillah, sizin çocuğunuzu paramparça edeceğim" demişti.

MAÇ ÖNCESİ "TERÖRİST" DEMİŞTİ

Nurmagomedov maç sonrası provokasyonlara dayanamayıp kafesten atlayarak rakibi McGregor'un ekibinin üzerine yürüdü. Nurmagomedov'un ekibi de kafese girerek maç öncesi hakaretler yağdıran İrlandalı dövüşçüye tepkisiz kalmadı.

9 Yaşında Ayıyla Güreşen Khabib, Kafes Dövüşünde Conor McGregor'u Yere Serdi

Karma Dövüş Sporlarında Conor McGregor'u yenerek tüm dünyanın ilgisini çeken Khabib Nurmagomedov'un 9 yaşındayken ayıyla güreştiği videolar sosyal medyada büyük ilgi çekti.

UFC'de Conor McGregor'u yenerek kemerini koruyan Khabib Nurmagomedov'un, seneler önce çekilmiş videosu, sosyal medyada olay oluşturdu. Dokuz yaşındayken antrenmanlarını ayıyla güreşerek yapan Nurmagomedov'un bu görüntüleri sosyal medyada gündem haline geldi.

KARMA DÖVÜŞ SPORLARINA 18 YAŞINDAN SONRA BAŞLADI

Nurmagomedov, eğitimi sırasında antrenmanlarını izlediği ve ilgi duyduğu karma dövüş sanatlarına 18 yaşından sonra başladı. Dağıstanlı Nurmagomedov, 20 yaşında karma dövüş sanatlarında profesyonel maçlara çıkmaya başlayarak bu alanda kariyerinin ilk adımlarını attı.

MAÇTAN SONRA OLAY ÇIKTI

Khabib maçtan sonra kafesin dışına çıkıp Conor'un takım arkadaşına saldırdı, Khabib'in takımı da kafesin içine girip Conor'a saldırdı.

Conor McGregor'ı mağlup eden Khabib Nurmagomedov: "Conor McGregor dinime hakaret etti, ülkeme hakaret etti, babama hakaret etti. Brooklyn'e geldi ve benim otobüsümü parçaladı. Kimse, bir diğerinin dinine, ülkesine hakaret edemez" Öte yandan UFC Başkanı Dana White olayların ardından bir açıklama yaparak soruşturma açıldığını belirtti.

Soruşturma nedeniyle Khabib'e kazandığı 2 milyon dolar henüz verilmeyecek. Hatta Khabib'in şampiyonluğunun elinden alınması da söz konusu. Khabib'in para cezası almasının büyük olasılık olduğu belirtiliyor.

İşte Nurmugamedov'un sözleri:

"Nevada Atletik Komisyonu'ndan ve Vegas'tan özür diliyorum. Biliyorum, benim en iyi tarafımı görmediniz. Fakat, ben de bir insanım.

İnsanlar, benim kafesten sıçrayışım ve sonrası hakkında konuşuyorlar sadece, bunu anlamıyorum. Conor McGregor dinime hakaret etti, ülkeme hakaret etti, babama hakaret etti. Brooklyn'e geldi ve benim otobüsümü parçaladı. Birkaç insanı öldürmeye teşebbüs ettiler. Bu konuşulanlar nedir? İnsanlar, kafesten çıkışımı mı konuşacaklar sadece? Anlayamıyorum...

Bakın, bu spor saygı doludur, küfürle dolu bir spor

değil. Ben oyunu değiştirmek istiyorum. Kimse, bir diğerinin dinine, ülkesine hakaret edemez."

UFC hafif sıklet unvan maçı izle

 

Khabib Nurmagomedov: ''Seninle Türkçe konuşabilirim''

Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov kimdir? 

Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov Avar Türkü asıllı Rus karma dövüş sanatçısı. Şu anki UFC hafif siklet şampiyonudur. 27 müsabakalık yenilgisiz kariyeriyle, karma dövüş sanatlarında güncel en uzun süre yenilgisiz seriye sahip kişidir. UFC'nin ilk Rus ve ilk Müslüman şampiyonudur.

Kendisine 'Terörist' diyen rakibini Perişan Etmişti! Avar Türkü Khabib Nurmagomedov Kimdir? | UFC Unvan Maçı İZLE

Avarlar Türkleri kimdir?

"Hunlar'dan sonra Karadeniz'in kuzeyi ile Balkanlar'a Avarlar egemen olur. Avarlar da İç Asyalı savaşçı, atlı bir halktır. Çinliler bu halka Juan-Juan adını verir. Bir süre Altaylar'da kimi Türk boylarını egemenliklerinde tutarlar. Onları demircileri olarak çalıştırırlar. Bumin ve kardeşi İstemi yönetiminde ayaklanan Türk boyları 552'de Avar yönetimine son verir. Göktürk Hanlığı kurucuları Avarları batıya sürer.

Batıya yürüyüşe geçen Avarlar, 558'de Karadeniz'in kuzeyi ile Kafkasları tutarak denetimleri altına alırlar. Aynı yıl Bizanslılar'la anlaşıp onların paralı askerleri olurlar. Bizans sınırlarını savunmayı üstlenirler. Bu arada batıya yürüyüşlerini aksatmazlar. Tuna, Dinyeper, Dinyester kıyılarını ele geçirirler. 560'ta başlarına Bayan Kagan geçer. Onun yönetiminde Orta Avrupa ve Balkanlar'da geniş alanları ele geçirirler. Balkanlar'da güçlü bir devlet kurarlar. Avrupa içlerine büyük akınlar yapar, dört bir yana yayılırlar. 570'te Don boyuna dek uzanan toprakları ele geçirirler. Bu ileri yürüyüş Göktürkleri sinirlendirir. Göktürkler, eski efendilerini hiçbir zaman bağışlamazlar. Hemen saldırıya geçerler. Kırım'a dek uzanan toprakları Avarlar'ın elinden alırlar. Böylece Karadeniz'in kuzeyi ve doğusu Göktürk, batısı Avar toprağı olur.

Yedinci yüzyıl ortalarında Karadeniz'in kuzeyindeki Bulgar Türkleri günden güne güçlenirler. Kendi hanları yönetiminde bir devlet kurarlar. Avarlar'ın yıldızı sönmeye başlar. Bunun üzerine Avarlar yine .atının yolunu tutarlar. Tuna boylarına yerleşirler. Bir süre Franklar'a karşı savaşırlar. Bu arada iç çatışmalar ilerler. Büyük Karl, 796-805 yıllarında askeri güç ve örgüt olarak Avarlar'a son verir. Avar boyları başta Slavlar olmak üzere öbür halklar içinde erirler.

Avarca'nın Asya'nın hangi dil kolundan olduğu da kesin olarak bilinmez. Kimi bilginler Türk olduklarını ileri sürer. Avarlar'dan da çevre ulusların yazılı kaynaklarında geçen birkaç yer, kişi, rütbe adı dışında bir belge bulunmaz. Kültürleri üzerine de elde sağlam veriler yoktur. Ama onlar da bozkır göçebeleridir. Hunlar'da olduğu gibi iyi bir uygarlık oluşturmuşlardır. Köklü bir askerlik gelenekleri vardır. Altın işlemede ilerlemişlerdir. Avarca'dan kimi özel adlar ve sanlar Çin kaynaklarında geçer. Ama Çin yazısı ile saptanmış bir sözcük bulmacayı andırır. Sözcüğün özgün biçimini bulmak hemen hemen olanaksızdır. Avarlar'dan kalan kimi adlar Türkçe sözcükleri andırır. 

Conor Anthony McGregor kimdir

Conor Anthony McGregor, İrlandalı karma dövüş sanatları ustası. Eski UFC tüy siklet ve hafif siklet şampiyonu. McGregor MMA kariyerine 2008'de başladı. 2012'de Cage Warriors organizasyonunda tüy siklet ve hafif siklet şampiyonluğunu aynı anda yaşadı.

Milyonlarca Kişinin İzlediği Dövüşçü Khabib, Galatasaraylı Çıktı

Kafes dövüşünde Conor McGregor'u yenerek şampiyonluk kemerini koruyan Khabib Nurmagomedov'un Galatasaray formalı fotoğrafları, taraftarları sevindirdi.

UFC hafif sıklet unvan maçında Khabib Nurmagomedov ile Conor McGregor kozlarını paylaştı. Khabib Nurmagomedov, 4 raund sonunda rakibini yenerek şampiyonluk kemerini korumayı başardı. Kariyerinin 27. maçına çıkacn Dağıstanlı dövüşçü Nurmagomedov, kariyerinde çıktığı bütün maçları kazandı.

KHABIB GALATASARAYLI ÇIKTI

Khabib'in zaferinin ardından sosyal medyada, ünlü dövüşçünün Galatasaray formalı fotoğrafları çıktı. Sarı-kırmızılılar, bu fotoğrafların ardından Khabib'e büyük destek verirken kulüpten de açıklama geldi.

Resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

Kendisine 'Terörist' diyen rakibini Perişan Etmişti! Avar Türkü Khabib Nurmagomedov Kimdir? | UFC Unvan Maçı İZLE

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...