Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ekim 2021 14:35

Kılıçdaroğlu ile görüşen TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Spekülasyonlar MB'yi yıpratır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Sıcak siyasetin Merkez Bankası'na müdahale etmesini istemiyoruz" derken, Kavcıoğlu ise Merkez Bankası hakkında çıkan haberlerin kuruma zarar vereceğinin altını çizdi. İşte ikilinin görüşmesinden detaylar...

Kılıçdaroğlu ile görüşen TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Spekülasyonlar MB'yi yıpratır
kemal kılıçdaroğlu,TCMB,Şahap Kavcıoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmek üzere Merkez Bankası'na gitti. Kavcıoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu ziyaret sonrasında yaptığı açıklamasında, "Sıcak siyasetin Merkez Bankası'na müdahale etmesini istemiyoruz. Merkez Bankası'nın yetkililerinin kararnamelerle alınmasının doğru olmadığını ifade ettik" dedi.

"MB'Yİ YIPRATAN AÇIKLAMALAR BİZİ ÜZÜYOR"

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.  Eleştirilerine yönelik açıklamalar yaptık, Merkez Bankası bu ülkenin en gözde kurumlarından biridir, herkesin sahiplenmesi gereken bir kurumdur. Rakamlarımız çok güzel bir şekilde gelişmektedir, bunları anlattık. Merkez Bankası'nı yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü buradan herkese ifade edeyim" dedi.

"REZERVLER TCMB'NİN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR"

Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın güçlü oldğunu ve rezervlerinin 125 milyar dolara yaklaştığını kaydederek,  "Herkesin bu rakamları açıklaması ve gündeme getirmesi Merkez Bankası'nı güçlü kılacaktır.Artan rezervler TCMB'nin gücünü gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"GÖREVDEN ALMALARIN ALTINDA BİR ŞEY ARAMAK DOĞRU DEĞİL"

Merez Bankasın'daki görevden almalara ilişkin bir soruya Kavcıoğlu, "Görevden almaların bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı da arkadaşların tercihi. Görevden almaların altında bir şey aramak doğru değil. TCMB yıllardır faiz indiriyor, faiz artırıyor, yıllardır bu arkadaşlar görev yapıyor, bir şey çıkarmak için yorumlar doğru değil" yanıtını verdi.

Kavcıoğlu, PPK toplantısında tüm gelişmeleri analiz ederek bir faiz kararı vereceklerini ifade etti.

Kavcıoğlu, rezervlere ilişkin bir soruya da "Rezerv tanımının ne olduğu açık, Plan ve Bütçe'de yaptığım açıklamada da var, bizim rezervimiz bu tanıma uygundur, ortalamanın üzerinde bir rezerv noktasına geldik" dedi.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Dolarda yaşanan yükselişle ilgili de konuşan Kavcıoğlu, "Doların diğer paraların üzerindeki güçlü gelişimi etkili oluyor. TCMB fiyat istikrarında gereken adımları atmaktadır" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...