Tgrt Haber
27 Haziran 2022 18:50 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 05:41

Son dakika! Kimlikle döviz alım satımına yeni gelişme: Sınır arttı

Son dakika haberi: Döviz alım satımında kimlik zorunluluğuna ilişkin sınır 5 bin Amerikan doları olarak belirlendi. Daha önce bu sınır 3 bin olarak uygulanıyordu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Kimlikle döviz alım satımına yeni gelişme: Sınır arttı
dolar,döviz,kimlik,euro

Kimlikle döviz alım-satımıyla ilgili yeni karar Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

LİMİT 3 BİN DOLARDAN 5 BİNE ÇIKTI

“Resmî Gazete'de yayımlanan Vergi Kimlik Numarası Genel Tebliği (Sıra No: 2)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 5) ile Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar’a İlişkin Tebliğler uyarınca kurulan ve kurulacak olan yetkili müesseselerin efektif/döviz alış ve satış işlemlerinde ve müşterileriyle yapacakları sözleşmelerde işlem ve sözleşmeleri yapmadan önce vergi kimlik numarası tespit etme ve kullanımı zorunluluğuna ilişkin sınırın 3 bin Amerikan dolarından 5 bin Amerikan doları olarak belirlenmiştir.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...