Tgrt Haber
23 May 2022 14:08 - Güncelleme : 23 May 2022 14:28

Emziren anneler ve bebeklerin korkulu rüyasına uzmanlardan müthiş baharat formülü: Her derdin devası kimyon ile huzurla uyuyun

Yemeklere farklı bir tat katmak isteyenlerin adresi kimyon günlük hayatta yaşadığınız birçok problemin çözümünde kilit rol oynuyor. Çorbadan ete tüm tariflerinize gönül rahatlığıyla ekleyebileceğiniz kimyon baharatı avantajları şaşkına çeviriyor. Gaz probleminden kronik birçok rahatsızlığın tedavisine yardımcı olur. İşte kimyon faydaları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Kimyon baharatı gaz probleminden diyabete faydaları ile göz dolduruyor.
kimyon,gaz
Kimyon baharatı gaz probleminden diyabete faydaları ile göz dolduruyor.

Kimyon, maydanoz ailesinin bir üyesi olan Cuminum cyminum bitkisinden elde edilir. Çoğunlukla öğütülmüş halde kullanılır ancak dilerseniz tohumlar halinde de satın alabilirsiniz. Geçmiş yıllardan günümüze kimyon kilo kaybı ve kan şekeri kontrolü de dahil olmak üzere sağlığa faydaları ile anılır. 

KİMYON FAYDALARI NELERDİR? 

Kimyon 7’den 70’e herkesin tüketmesi gereken bir baharattır. 

Araştırmalarda üç ay boyunca günde 3 gram kimyon tozu alanların kolesterol seviyelerinde iyileşme görüldü. Kimyonun bir diğer faydası ise hücrelerinizi korumaya yardımcı olan antioksidan özellikleridir. Doktorlar ''Antioksidanlar diyet, kalp hastalığı ve diğer bazı kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir" ifadelerini kullandı. Kimyon baharatı kronik hastalıkların tedavisinden tek başına yeterli bir besin değildir.

Emziren anneler ve bebeklerin korkulu rüyasına uzmanlardan müthiş baharat formülü: Her derdin devası kimyon ile huzurla uyuyun

En sağlıklı sonuçlar için diyetinizde taze meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar ve baklagiller dahil olmak üzere antioksidan kaynakları açısından yüksek gıdalar tüketmelisiniz. 

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR 

Kimyonun en yaygın geleneksel kullanımı hazımsızlık içindir. Modern araştırmalar kimyonun normal sindirimi hızlandırmaya yardımcı olabileceğini doğruladı. Örneğin, sindirim enzimlerinin aktivitesini artırır ve böylece sindirimi hızlandırır. Kimyon ayrıca karaciğerden safra salınımını artırır. Safra, bağırsaklarınızdaki yağları ve belirli besinleri sindirmeye yardımcı olur. 

DİYABETİ ÖNLER 

Kimyon baharatının bileşenlerinden bazıları diyabet tedavisine yardımcı olduğunu biliniyor. 
Bir klinik çalışma, kimyon baharatının, aşırı kilolu bireylerde diyabetin erken göstergelerini iyileştirdiğini gösterdi.

GAZ PROBLEMİNİ YOK EDER

Özellikle gebe ve emziren annelerin kabusu gaz problemini kimyon baharatı ile yenebilirsiniz. 

Kimyon, gaz yaptığı bilinen bakliyat yemeklerinde sıklıkla kullanılan bir baharattır. Bu baharatın gaz problemlerine çok etkili olduğunu söyleyebiliriz. Gaz sıkışması problemi yaşıyorsanız yemeklere kimyon katabilir ya da kimyon çayı içebilirsiniz. Kimyonu bir bardak süte bir çay kaşığı ekleyerek de tüketebilirsiniz. 

KİMYON TOZU MU TOHUMU MU DAHA SAĞLIKLI? 

Kimyon faydaları sonrası en çok merak edilen sorulardan biri de tohum şeklinde mi yoksa toz şeklinde mi tüketilmesi gerektiğidir. Mutfağınızda kimyondan faydalanmak için kimyon tohumu yerine öğütülmüş kimyon kullanılması daha sağlıklıdır. Uzmanlar öğütülmüş kimyonun tohum formuna vücutta daha kolay emilir. 

Kimyon içerdiği B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum gibi vitamin ve minerallerden de daha fazla faydalanırsınız. Kullanılmayan kimyonu karanlık ve serin bir yerde saklamayı unutmayın. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...