Tgrt Haber
07 Ağustos 2022 07:16 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 07:41

Kira balonu böyle patladı: Fahiş zammı duyan ödemeden kaçıyor

Antalya’da kimi ev sahipleri Ukrayna savaşını fırsat bilerek 3 bin liralık daireleri 30 bin liraya kiraya vermişti. Balon patladı, on kat fazla para teklif eden yabancılar, birikmiş kiraları ödemeden kaçmaya başladı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kira balonu böyle patladı: Fahiş zammı duyan ödemeden kaçıyor
kira,konut,antalya,ekonomi

Pandemi krizinin ardından konut sıkıntısı yaşanan Antalya’da, Rusya-Ukrayna savaşının ardından yaşanan göçle birlikte özellikle sahil bölgelerindeki kira bedelleri astronomik oranda yükselmişti. 2-3 bin olan ev kiraları 20 ile 30 bin TL arasında değişen fiyatlara ulaşmıştı.

20 KAT FAHİŞ KİRAYI DUYAN KAÇTI

Olması gerekenin 10-20 katı yüksek fiyattan ev kiraladıklarını öğrenen yabancılar ya kirasını ödememeye başladı ya da indirim beklentisi içine girdi. Bazı yabancı kiracıların ise kira bedellerini ödemeden ya şehir değiştirdikleri ya da ülkelerine döndükleri belirtildi. Bu durum karşısında ise çok sayıda ev sahibinin konuyu mahkemeye taşıdıkları öğrenildi.

Kira balonu böyle patladı: Fahiş zammı duyan ödemeden kaçıyor

YÜKSEK KİRALAR GERİLEDİ

Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı İsmail Çağlar, “5- 6 ayın sonunda bugün yüksek fiyatlar gerilere çekildi. Olması gereken fiyatlara geldi şu anda ve balon patladı. Adliyelerde hep kiralıklarla ilgili mahkemelerle boğuşuluyor. Yabancıların kiralarını ödemeden gittiklerini, yabancıların ev sahiplerine, ‘Siz bizi kandırmışsınız, fiyat bu değilmiş’ dediklerini ve her yerde bir kavga, ev mahkeme dosyalarının çoğaldığını biliyoruz. Eski rakamlarına düşmez ama 4-5-6 bin fiyatlarında evler seyreder” diye konuştu.

3 BİNLİK EVİ 30 BİNE VERDİLER

Ev sahiplerine bu fahiş kiralar noktasında hep telkinlerde bulunduklarını hatırlatan Çağlar, “Şimdi zorla insanları dışarı çıkaramıyorsunuz. Kiracıların hakları çok şu an, çıkaramayınca mağdur oluyorsunuz. Eskiden kiracıydı, şimdi ev sahipleri mağdur oldu ama kendileri istedi. Biz bu konuda uyardık. Enflasyona göre olması lazım, 3 bin TL’lik evi 30 bin TL’ye verdiler, yazıktır günahtır. Olacağı belliydi” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...