Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2022 10:59 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 17:01

Kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken iddia: 10 bin TL'lik evin kirası 6-7 bine inecek

Son dönemin en çok şikayet edilen konularından olan kiralarla ilgili İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ev kiralarının 2023'te düşeceğini savunan Aşa, "İddia ediyorum, "10 bin TL'lik evin kirası 6-7 bine inecek" diye konuştu.

Kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken iddia: 10 bin TL'lik evin kirası 6-7 bine inecek
kira,ev fiyatları

Dolar kurundaki dalgalanmayla birlikte kira ve ev fiyatlarında fahiş artışlar görülmeye başlandı. Vatandaşın en çok şikayet ettiği konular arasında yer alan kira fiyatlarıyla ilgili, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa'dan çarpıcı bir iddia geldi.

Akşam'da yer alan habere göre, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Aşa, konut piyasasındaki bu hareketli sürecin sonlarına gelindiğini ve ev kiralarındaki artışın 2023'te tersine döndüğünü savunarak düşüş eğilimine girdiğini belirtti.

"KİRALIK VE SATILIKLARDA DA DÜŞÜŞ BAŞLAYACAK"

3 bin lira kirası olan bir evin bir daha tekrar 3 bin TL'ye inmeyeceğini ancak  6-7 bin TL'ye inebileceğini ifade eden Aşa, 2016 - 2018 arasında yaşanan duruma benzetti. Aşa, "O dönem kiralar da yüzde 50 düştü, satılıklar da. Bakın şu anda 5-6 milyon istenen evler 2-3 sene evvel 800-900 bine alıcı bulamıyorlardı" diye konuştu.

Bu yıl sonunda hem kiralık hem de satılık evlerde düşüşün başlayacağını savunan Aşa, "İddia ediyorum ki 2023'te 10 bin TL'lik evlerin 6-7 bine, en kötü 8 bine düştüğünü göreceğiz. Bu çok basit bir hesap, Türkiye'de kiracı profiline baktığınızda kimse 30-40 bin kazanmıyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...