Tgrt Haber
28 Eylül 2018 11:37

Konkordato nedir, ne için kullanılır? Konkordato İlanı Şartları 2018

Konkordato nedir, ne için kullanılır, şartları nelerdir aramaları başladı. Kaşıbeyaz restoranın da Konkordato talep etmesinin ardından konkardota nedir, neden istenir sorgulamaları sürüyor. Biz de sizler için Konkordato nedir, ne için kullanılar, konkardato talebi, şartları nedir 2018 sorularını cevapladık

Konkordato nedir, ne için kullanılır? Konkordato İlanı Şartları 2018
Konkordato nedir, şartları nelerdir?,konkordato şartları,konkordato ilanı,,konkordato 2018,,konkordato nedir hukuk

Konkordato nedir, şartları nelerdir? Daha çok ayakkabı ve tekstil firmalarının konkardato istemesinin ardından bir firma daha konkardato talep etti. Konkordatonun anlamını bilmeyenler; Konkordato nedir, ne için kullanılır, konkardato ilanı şartları nelerdir diye aramalara başladı. Kaşıbeyaz restoranın konkardato talebi üzerine sorgulamalar devam ediyor. Biz de sizler için Konkordato nedir, ne için kullanolır, ilanı, şartları 2018 nedir diye cevapladık. İşte Konkordato talebi...

konkordato şartları, konkordato ilanı, konkordato 2018, konkordato nedir hukuk, konkordato kanunu, konkordato nedir ekşi, konkordato nedir 2018, konkordato talebi

KONKORDATO NEDİR? 
Konkordato, batık şirketlerin alacaklılara borcunun ödenmesi için var olan bir sistemdir.

Konkordato müessesesi borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir. Bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.

Konkordato nedir, ne için kullanılır? Konkordato İlanı Şartları 2018

Konkordato müessesesi 2004 sayılı İ.İ.K.’nun 285-309. maddelerinde düzenlenmiştir.

Finansal yapısı önemli ölçüde bozulan iyi niyetli ve dürüst borçlu işletmeleri ve kooperatifleri korunmayı amaçlayan bir sistemdir. Burada, borçlunun talebinin bulunması gerekmektedir. Borçlunun talebi üzerine, konkordato müessesesi işlemeye başlar. Konkordato müessesesi 4 bölümden oluşur.
1-Adi Konkordato
2- İflastan Sonra Konkordato
3- Mal Varlığının Terki Suretiyle Konkordato
4- Sermaye Şirketleri ve Kooperatiflerin Uzlaşma Yoluyla Yeniden Yapılandırılması

Konkordato nedir, ne için kullanılır? Konkordato İlanı Şartları 2018

KONKORDATO SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Hukuki düzenlemelere göre borçlarını ödeyemeyen şirketler vade uzatımı veya tenzilat yapılarak borçlarını ödeyebilmek için ya da olası bir iflastan kurtulmak için konkordato talep edebiliyorlar.

Konkordato kararı iki aşamadan oluşuyor. Düzenlemelere göre mahkeme genel olarak üç ile beş ay arasında aylık geçici süre ile şirketlerin aleyhine yapılacak tüm takip işlemlerini durdurabiliyor, bu geçici sürenin ardından yine mahkeme tarafından borçlu şirkete bir ile bir buçuk yıl arasında kesin süre veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...