Tgrt Haber
10 May 2022 10:15 - Güncelleme : 12 May 2022 12:00

Konut kredisine kimler başvurabilir? 2022 konut kredisi başvuru şartları neler, faiz oranı kaç? Erdoğan’dan yüzde 0,99 faizli konut kredisi müjdesi

Konut kredisi ile ilgili tüm detaylar dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısında yaptığı açıklamaların ardından araştırılmaya başladı. Erdoğan’ın düşük faizli konut kredisi müjdesinin ardından "Konut düşük faizli kredisine kimler başvurabilir? 2022 konut kredisi başvuru şartları neler, faiz oranı kaç?" gibi sorular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Konut kredisi almak isteyenler için üç ayrı paket sunuldu. İşte yüzde 0,99 faizli konut kredisi paketinin detayları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Kabine Toplantısının ardından düşük faizli konut kredisi için 3 ayrı paket sunulduğunu açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Kabine Toplantısının ardından düşük faizli konut kredisi için 3 ayrı paket sunulduğunu açıkladı

Düşük faizli konut kredisi almak isteyen vatandaşlar Erdoğan’ın açıklamalarının ardından detayları merak ediyor. Konut kredisi hesaplama işlemleri için "Konut kredisine kimler başvurabilir? 2022 konut kredisi başvuru şartları neler, faiz oranı kaç? Konut kredisi kaç yıl vadeli olacak?" gibi soruların cevabı araştırılıyor.

YÜZDE 0,99 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

10 yıl vadeli yüzde 0,99 faizli konut kredisi müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut almak isteyen vatandaşlara konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketin devreye gireceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyona kadar değere sahip 1. el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık 0,99 konut kredisi sağlıyoruz." dedi.

10 yıl vadeli yüzde 0,99 faizli konut müjdesinin ardından başvuru detayları da merak ediliyor.

KONUT KREDİSİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Düşük faizli konut kredisinin detayları ve başvuru şartları, Kabine Toplantısı'nın ardından vatandaşların gündemine geldi. Konut finansmanı hakkında yeni paketleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 ayrı paketin sunulduğunu söyleyerek, "Son dönemde fahiş yükselişler nedeniyle konut inşasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirmeye karar verdik. Üç ayrı paketi milletimizin huzuruna sunuyoruz." dedi.

Konut almak isteyen vatandaşlar için devreye girecek olan 3 ayrı paketin detayları ise şu şekilde;

  • Birinci paket: Birinci paketle ilk defa ve tek konut sahibi olacak vatandaşa 1. el satın almalar için 2 milyon liraya kadar değere sahip 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacak.
  • İkinci paket: İkinci paket birinci ve ikinci el konutları kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak karşılanması şartıyla alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek. Konut değeri 2 milyon lirayla sınırlı bu paket 10 yıla kadar vadeli aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı da döviz ve altın varlıklarının Türk Lirasına dönüşümünü teşvik etmektir.
  • Üçüncü paket: Üçüncü paket ise inşaat sektörüne yönelik. Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40’ı tamamlamış ve asgari yüzde 50’si satılmamış inşaat projelerinin bir an önce tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık bir kaynak ayrıldı. Bir yıl boyunca konut fiyatlarını internet sitelerinde duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmalar belli bir rakama kadar ve 36 ay vadeyle bu finansmandan yararlanabilecek. Böylece inşaat halindeki projelerin hızla tamamlanarak kısa vadedeki konut arzının artmasını, böylece fiyatların dengeye gelmesini hedefleniyor.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1523710984082407425

YÜZDE 0,99 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İkinci paket konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp Döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanabilecekler.

Mayıs başı itibarıyla yüzde 40'ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerinin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayrıldı.

1 yıl boyunca konut fiyatlarını duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmalar, belli rakama kadar 36 ay vade ile finansmandan yararlanabilecek.

Düşük gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ'ye 30 milyar liralık finans sağlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...