Tgrt Haber
19 Haziran 2021 10:44

Konut satış ve kira bedelleri zirve yaptı

Pandemi ile birlikte düzenlenen kampanyalarla konut fiyatları yükselişe geçti. İstanbul'da konut fiyatları ve kiralar cep yakıyor. İstanbul Beşiktaş’ta, konutların metrekare satış fiyatı 30 bin 500 lirayı gördü. Yeni Beşiktaş’ta kiralık dairelerin metrekare fiyatı 34 liradan başlıyor.

Konut satış ve kira bedelleri zirve yaptı
istanbul,konut fiyatları

Herkesin ortak hayali olan ev sahibi olmak son yıllarda ülke genelinde artan konut satış fiyatları ve yükselen kredi faizleri nedeniyle giderek zorlaştı.

Geçtiğimiz yıl kamu bankaları enflasyonun altında faiz oranlarının sunulduğu kampanyalar düzenlemişti. Kampanyalar konut satışlarını hızlandırdı. Fiyatlarsa özellikle İstanbul’da, yüzde 30’lara varan oranlarda yükselerek zirve yaptı.

Pandemi etkisi ve dövizdeki yükseliş de inşaat maliyetlerini arttırdı. Konut üretiminin azalmasıyla piyasa giderek daralınca fiyatlarda da yükseliş oldu.

İŞTE İSTANBUL'UN EN PAHALI İLÇELERİ

İstanbul’un en pahalı semtleri olan Bebek, Arnavutköy ve Etiler’i içine alan Beşiktaş’ta, metrekare satış fiyatı 30 bin 500 liraya yükseldi. Metrekareye düşen kira bedeli ise 34 liradan başlıyor. Beşiktaş bu fiyatlarla en pahalı ilçe oldu. Beşiktaş’ı metrekare başına 25 bin 500 lira satış fiyatı, ve yine metrekare başına 29 lira kira bedeliyle Beyoğlu izledi. Üçüncü sırayı ise 25 bin lira metrekare satış fiyatı, ve 29 lira metrekareye düşen kira bedeli ile Bakırköy aldı.

İstanbul’un en pahalı bölgesi olan Bağdat Caddesi’ni içine alan, Kadıköy ise 15 bin 500 lira metrekare satış fiyatı, ve 27 lira metrekare kira bedeliyle listede ilk sıralarda yer aldı.

İSTANBUL'DA METREKARE SATIŞ FİYATI EN DÜŞÜK İLÇELER

En düşük metrekare satış fiyatı ise 5 bin 500 lira ile Çatalca, Silivri ve Arnavutköy ilçelerinde görülüyor.

Kiralamalarda metrekareye 11 lira ile Çatalca, 12 lira ile Silivri ve Sultanbeyli, 13 lira metrekare bedeli ile Arnavutköy ve Sancaktepe en düşük metrekare kira bedellerine sahip ilçeler olarak öne çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...