Tgrt Haber
13 Ağustos 2022 16:01 - Güncelleme : 13 Ağustos 2022 16:09

Konut ve kiralarda 'sosyal konut' etkisi! Bakan Kurum: Fiyatlar zincirleme düşecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kurum, sosyal konut projelerinin duyurulmasıyla konut ve kira fiyatlarının düştüğünü ve daha da düşeceğini söyledi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Konut ve kiralarda 'sosyal konut' etkisi! Bakan Kurum: Fiyatlar zincirleme düşecek
sosyal konut,kira fiyatları,konut fiyatları,murat kurum,ekonomi

Konut ve kira fiyatlarındaki artış nasıl önlenecek? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum cevabın sosyal konut projeleriyle mümkün olduğunu belirtiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te Şahinbey 3 Katlı Köprülü Kavşak projesinin temelini attı. Gaziantep'te konuşan Bakan Kurum; sosyal konut projelerinin duyurulmasıyla konut ve kira fiyatlarının düştüğünü ve daha da düşeceğini söyledi.

GAZİANTEP’E KONUT MÜJDESİ

Kurum, Gazianteplilerin beklediği müjdeyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Gaziantep’e 10 bin yeni konut yapılacağını duyurdu.

“Cumhurbaşkanımız aylar öncesinde bir talimatı verdi. Biz de inşallah Gaziantep’imize bakanlık olarak TOKİ’miz eliyle 10 bin konut yapacağımızın sözünü buradan veriyoruz.”

"FİYATLAR ZİNCİRLEME DÜŞECEK"

Bakan Kurum’un gündeminde kira fiyatları vardı. Sosyal konut projeleriyle birlikte kira fiyatlarının düştüğünü vurguladı.

“Kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kira fiyatlarını düşürmeye başladı. İnşallah çok kısa süre içerisinde zincirleme olarak konut ve kira fiyatları daha da hızlı düşecek.”

Sosyal konut projelerinin tek artısının konut ve kira fiyatlarının düşmesi olmayacak. Bölgesel kalkınma ve ticaret hareketliliği de projelerin değer katan kalemleri arasında. Sosyal konut projesiyle tüm sektörlerin kazanacağını söyleyen Kurum, şunları kaydetti: Yüzlerce sektörü ilgilendiren bu konut kampanyasıyla, mobilyacısından camcısına, marketinden inşaat sektörüne tüm esnaflarımız, 85 milyon kazanacak, Antep kazanacak, Türkiye kazanacak.

SOSYAL KONUTTAN KİMLER FAYDALANACAK?

Hiç evi olmayan ve belli bir gelirin altındakilerin faydalanacağı sosyal konut projesinin detaylarının bu içerisinde açıklanması bekleniyor. Emeklilere, şehit ve gazi yakınlarına ve yeni evleneceklere özel kotanın ayrılacağı belirtilen proje ile ilgili gelen ilk bilgiler arasında vatandaşa 20 yıla varan vade ve uygun ödeme koşullarının sunulacağı da yer alıyor.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...