Tgrt Haber
30 Eylül 2021 10:24

Konutta elektriğe ödenen tutar 1 yılda yüzde 11,7 arttı

TÜİK Ocak-Haziran dönemi elektrik ve doğal gaz fiyatları verilerini açıkladı. Buna göre konutlarda 1 kilowatt elektrik için ödenen tutar bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,7 artarak ortalama 79,5 kuruş oldu. Doğal gazda ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artışla ortalama 192,3 kuruşa yükseldi.

Konutta elektriğe ödenen tutar 1 yılda yüzde 11,7 arttı
elektrik,,doğalgaz,

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak-Haziran dönemi elektrik ve doğal gaz fiyatları verilerini açıkladı.

Buna göre sanayide 2021 yılının ilk altı ayında elektrik fiyatlarına bakıldığında, tüketicilerin 1 kilowatt elektrik için ödediği tutar bir önceki döneme göre yüzde 13,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 10,9 artarak ortalama 65,0 kuruş oldu.

Konutlarda ise 1 kilowatt elektrik için ödenen tutar bir önceki döneme göre yüzde 8,2, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,7 artarak ortalama 79,5 kuruş oldu.

KONUTTAKİ DOĞALGAZA ORTALAMA 192 KURUŞ ÖDENDİ

Aynı dönemde sanayide doğal gaz fiyatlarına bakıldığında tüketicilerin 1 metreküp doğal gaz için ödediği tutar bir önceki döneme göre yüzde 3,8 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 azalarak ortalama 182,1 kuruş oldu.

Konutlarda 1 metreküp doğal gaz için ödenen tutar bir önceki döneme göre yüzde 3,3, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,3 artarak ortalama 192,3 kuruş oldu.

AVRUPA REKOR TAZELEDİ

Enerji krizi ile karşı karşıya olan Avrupa'da ise doğalgaz ve elektrik fiyatları kış sezonunun yaklaşması ve tedarik sıkıntılarının sürmesiyle rekor tazeledi. Avrupa'da doğalgaz fiyatları yüzde 4 yükselişle megawattsaat başına 90 euronun üzerine çıkarken Almanya'da elektrik fiyatları da megawattsaat başına 124 euroyu gördü.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...