Tgrt Haber
05 Mart 2014 17:47

Körfez ülkeleri binlerce akademisyen arıyor

Körfez ülkelerinde 2015 itibariyle 200 bin öğretmen ve akademisyene ihtiyaç duyulacağı açıklandı.

Körfez ülkeleri binlerce akademisyen arıyor
körfez ülkeleri, akademisyen, dubai, ortadoğu, afrika, asya,

Dubai Uluslararası Akademik Şehri'nin Deloitte araştırma şirketiyle birlikte yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, körfez ülkelerinin eğitim alanında 2015 yılı itibariyle yaklaşık 200 bin kişilik bir işgücüne ihtiyaç duyması bekleniyor. Ortadoğu, Afrika ve Asya'daki 17 ayrı ülkede 2 bin 415 eğitimciye yöneltilen sorulardan çıkarılan sonuçlara göre, Körfez ülkelerindeki eğitim ihtiyacında Birleşik Arap Emirlikleri, 57 bin öğretmen ve akademisyen istihdamıyla başı çekiyor.
Yönetim, muhasebe ve mesleki eğitim sektörleri, en çok eğiticiye ihtiyaç duyulan alanlar olarak öne çıktı. Ortadoğu'daki eğitimcilerin yüzde 40'ının yurtdışında çalışmak istediği belirtilirken,  Kanada, İngiltere ve Amerika'dan sonra en çok çalışılmak istenen 4'üncü ülke Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olarak sayıldı. Araştırmaya göre Katar'da yüzde 37, Suudi Arabistan'da yüzde 11 olan, yerel vatandaşların özel okullara gitme oranı, BAE'de yüzde 55'e çıkıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...