Tgrt Haber
27 Şubat 2017 16:04

KOSGEB faizsiz kredi için sonuçlar açıklandı TIKLA-ÖĞREN | 2017 50 Bin TL Sıfır Faizli Kredi Haberleri

KOSGEB 50 Bin TL faizsiz kredi için sonuçları açıklandı. Esnafa faizsiz kredi hakkında 10 Şubat'ta toplantı yapılmıştı, başvurular ise 20 Şubat'ta son buldu. KOSGEB kredisinin tüm detayları ve sonuç linki haberimizde...

KOSGEB faizsiz kredi için sonuçlar açıklandı TIKLA-ÖĞREN | 2017 50 Bin TL Sıfır Faizli Kredi Haberleri
kosgeb, kosgeb faizsiz kredi, faizsiz kredi sonuçları, 50 bin tl kredi sonuçları sorgulama,

Bilim, Sanayi Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB'ten 461 bin 167 KOBİ'nin yararlanacağını ve piyasaya günde 11 milyar TL gireceğini açıkladı. Binlerce vatandaşın başvuru yaptığı, ilginin yoğun olduğu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile KOSGEB Başkanı Recep Biçer tarafından esnafa 50 bin TL faizsiz kredi hakkında 10 Şubat'ta toplantı yapmıştı. KOSGEB kredisine başvurular ise 20 Şubat'ta son buldu. Bugün ise söz konusu başvuruların sonuçlar açıklandı. KOSGEB'in 50 bin TL'lik faizsiz kredi sonuçları nasıl öğrenilecek? Kredi sonuçları sorgulama burada...

KOSGEB SIFIR FAİZ KREDİ SONUÇLARI TIKLA ÖĞREN

KOSGEB KREDİSİNİN DETAYLARI

KOSGEB Kredisi 50 bin lira üst limitli bu kredinin faizsiz, ayrıca kredinin geri ödeme koşullarını da cazip tutarak ilk 12 ay ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde ödenebilecek toplam 36 ay vadeli bir kredi olacak.

KOSGEB VERİ TABANINA KAYIT OLUNMASI GEREKİYOR

10 Şubat tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile KOSGEB Başkanı Recep Biçer tarafından düzenlenen basın toplantısında Bakan Özlü, KOSGEB kredisine hak kazananların kredi kullanımı öncesi yapmaları gerekenlere işaret etmişti: "Desteğe hak kazanan KOBİ'lerin, kredi kullanımından önce KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ Bilgi Beyannameleri'ni oluşturmaları gerekecektir. İnşallah 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren Kredi Faiz Desteği'ne hak kazanan işletmelerimiz belli olmaya başlayacak. Hak kazanan işletmelerimize SMS ve bilgilendirme e-postası göndereceğiz. Bu aşamadan sonra belirlenen işletmeler bankalara başvurarak kredi işlemlerini başlatabileceklerdir. Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Ziraat Bankası ile protokol yaptık."

KOSGEB VERİTABANINA NASIL KAYIT YAPILIR?

KOSGEB'e ilk kez başvuru yapacaksanız kurumun internet sayfasında bir form doldurmanız gerekiyor. İşletme adı, vergi numarası, yetkili kişi, kuruluş yılı esnaf veya ticaret no gibi bilgilerin istendiği formu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir.

KOSGEB KREDİLERİ NE ZAMAN KULLANILACAK?

Kredileri onaylanan esnaflar ise kredilerini ne zaman kullanacağını merak ediyor. Kosgeb'in henüz bu konuyla ilgili net bir açıklaması yok. Kredi almaya hak kazanan esnaflar gerekli işlemlerin ardından kısa bir süre sonra kredilerini kullanabilir.Yani süre olarak en geç 1 ay içinde krediler kullanılabilecek.

12 AY BOYUNCA GERİ ÖDEMESİ OLMAYACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 50 bin lira üst limitli bu kredinin faizsiz, ayrıca kredinin geri ödeme koşullarını da cazip tutarak ilk 12 ay ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde ödenebilecek toplam 36 ay vadeli bir kredi olacağını bildirdi. Özlü, "İlk bir yılı ödemesiz, 36 ay vadeli ve sıfır faizli kredi KOBİ'lerimize verilecek. İnanın, bu devirde en yakın akrabalarınızdan ve dostlarınızdan bile bu şartlarda borç alamazsınız" ifadelerini kullandı.

KOSGEB BAŞVURULARDA EN FAZLA 3 HAK

Uygulamalar hakkında daha detaylı bilgi veren Biçer, oluşturulan kurullarla beraber işletmelerini kurmadan KOSGEB'e müracaat eden girişimcilerin başvuru formlarının, kurulacak işletmelerin sürdürülebilirlik, karlılık ve potansiyel sektörel fırsatlar gibi konularının değerlendirileceğini ve olumlu ya da olumsuz sonucun girişimci adayına yansıtılacağı belirtildi.

BAKANDAN YENİ AÇIKLAMA GELDİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü: "(KOSGEB'in 50 bin liralık sıfır faizli KOBİ kredisi) Geçen yıl başvuranlar ile bu sene başvuranların toplamı 770 bin 976 oldu."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor, son dönemdeki gelişmeler ile bakanlığının faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB'in 50 bin liralık sıfır faizli KOBİ kredisine ilişkin, "Geçen yıl başvuranlar ile bu sene başvuranların toplamı 770 bin 976 oldu." dedi.

TÜBİTAK reformuyla ilgili Özlü, şunları söyledi:

"Karar mekanizmalarını hızlandıran, süreçleri kısaltan bir model getiriyoruz. Bu çerçevede Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu var, 21 üyesi var. Bu kurulu kaldırıyoruz. Bunun yerine Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulunu kuruyoruz."

Sondakika: KOSGEB 50 Bin TL faizsiz kredi için sonuçları açıklandı. Esnafa faizsiz kredi hakkında 10 Şubat'ta toplantı yapılmıştı, başvurular ise 20 Şubat'ta son buldu. KOSGEB kredisinin detayları haberimizde...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...