Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2021 16:04

KPSS-2021/6 Tercih Kılavuzu yayınlandı! Ticaret Bakanlığı Sözleşmeli personel tercihleri ne zaman?

Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak. ÖSYM’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda, sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapılacağı açıklandı. KPSS-2021/6 Tercih Kılavuzu ise yayınlandı. Peki, Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercihleri ne zaman başlayacak. Tüm detayları derledik.

KPSS-2021/6 Tercih Kılavuzu yayınlandı! Ticaret Bakanlığı Sözleşmeli personel tercihleri ne zaman?
kpss,ösym,ticaret bakanlığı,sözleşmeli personel,KPSS tercih kılavuzu,tercih,kılavuz,ticaret,bakanlık

Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. ÖSYM ise sosyal medya hesapları üzerinden, Ticaret Bakanlığı’nın sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapılacağına ilişkin paylaşımlarda bulundu. Peki, Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımı tercihleri başladı mı? KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tüm detayları haberimizde sizler için derledik.

KPSS 2021/6 TERCİH BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM, KPSS-2021/6 Ticaret Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınması ile ilgili yaptığı paylaşımda, “Ticaret Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2021/6 Tercih Kılavuzuna 'https://ais.osym.gov.tr' bu linkten erişebileceklerdir.'' dedi.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Adaylar tercihlerini hangi tarihler arasında yapacağını merak ederken yapılan açıklamayla kafalarındaki tüm soru işaretleri sona erdi.

"27 Mayıs – 03 Haziran 2021 tarihleri arasında" yapılacak olan tercihler ÖSYM’nin "https://ais.osym.gov.tr " internet adresinden yapılabilecek. Tercih işlemleri, 03 Haziran 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Adayların KPSS-2021/6 Tercih Kılavuzundaki sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 6 Eylül 2020 ve 25 Ekim 2020 tarihlerinde yapılmış olan 2020-KPSS Lisans ya da 2020- KPSS Ön Lisans sınavlarından birine girmiş olmaları gerekiyor.

Sınav sonuçlarının ise tercih kılavuzunda geçerli olan puan türüne uygun olması lazım, tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2020-KPSS Lisans, ön lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2020-KPSS Ön Lisans sınav sonuçları kullanılacaktır.

Yerleştirme kılavuzunda yer alan bilgilere göre, sözleşmeli pozisyonlar için KPSSP3 ve KPSSP93 puanı kullanılacaktır. Sözleşmeli olarak tercih yapacak adayların kılavuzda bulunan bölümlerden mezun olması gerekmektedir.

KILAVUZ DİKKATLE İNCELENMELİ

Kılavuzun dikkatle incelenmesinede dikkat çeken ÖSYM, "Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2021/6 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

KPSS-2021/6 Tercih Kılavuzu yayınlandı! Ticaret Bakanlığı Sözleşmeli personel tercihleri ne zaman?

TERCİH YAPARKEN DİKKAT!

Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm sözleşmeli pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemli.

1. KPSS-2021/6 Tercih Kılavuzu mutlaka okunmalı ve bu kılavuza göre tercih yapılmalı.

2. Tercih edilen bölüme bir önceki yılda giren adayların başarı sıraları yazılmalıdır.

3. Tercihler kesinlikle başarı sırasına göre yapılmalıdır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...